Kerkelijke Provincie Keulen

De Kerkelijke Provincie Keulen
 
IndexPortaleFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 Oprichting van de Officialiteit voor Holland

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Leopold
Kardinalen
avatar

Aantal berichten : 503
Leeftijd : 32
Localisation : Utrecht
Registration date : 24-08-10

BerichtOnderwerp: Oprichting van de Officialiteit voor Holland   ma apr 09, 2012 10:52 am

Citaat :

  Over de kerkrechtelijke macht in Holland


   "Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen".  Dierbare broeders en zusters in het geloof,


  Met dit schrijven wensen wij u met gepaste trots aan te kondigen dat vanaf heden de officialiteit van de Kerkprovincie van Keulen opgericht wordt. Een officialiteit is een kerkelijke rechtbank met bevoegdheid op niveau van een bisdom of een kerkprovincie, een aantal suffragane bisdommen of aartsbisdommen afhankelijk door een metropoliet aartsbisdom. Voor de werking van de Officialiteit die bevoegd zal zijn over de gebieden van het graafschap Holland is gekozen om de Officialiteit op het niveau van de kerkprovincie te plaatsen.

  Deze beslissing om een officialiteit op te richten vloeit voort uit het behalen het diploma “bisschoppelijk aanklager” van broeder Colar na het succesvol afronden van zijn studies aan de Italiaanse cisterciënzer abdij van Fornovo. Dit diploma geeft broeder Colar de vereiste om door een bisschop benoemd te worden tot bisschoppelijk aanklager en daarom kan ik u nu met trots de oprichting van de Officialiteit van Keulen mededelen.

  De Officialiteit zal bestaan uit de volgende drie officialen:

  • Monseigneur Elequest van Staverden zal, als zijnde Metropoliet van Keulen, als officiaal werkzaam zijn en het voorzitterschap van de rechtbank waarnemen.
  • Monseigneur Leopold de Ligne zal, als zijnde Bisschop van Utrecht, als officiaal werkzaam zijn en het voorzitterschap van de officialiteit waarnemen bij afwezigheid van of na overeenkomst met de Metropoliet van Keulen.
  • Vader Florius van den Kasteele zal als officiaal werkzaam zijn.


  Ter ondersteuning van de Officialiteit zal er een bisschoppelijk aanklager aangeduidt worden. Deze persoon vertegenwoordigd in zijn functie het bisdom en bij extensie de Heilige Moederkerk in rechtzaken en heeft het recht personen in staat van beschuldiging te stellen.

  Wegens het behalen van zijn diploma "bisschoppelijk aanklager" zal broeder Colar Bustri il Duce van Straeten Whitefire zal aangesteld worden als bisschoppelijk aanklager.


  Moge de Allerhoogste Holland zegenen en Sint-Sjnoel erover waken!  Opgemaakt te Utrecht, de negende dag van de vierde maand van het Jaar onzes Heren MCDLX, onder het Pontificaat van Zijne Heiligheid Innocentius VIII.

  Leopold de Ligne
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Oprichting van de Officialiteit voor Holland
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kerkelijke Provincie Keulen :: Poorten van het Aartsbisschoppelijk Paleis :: Mededelingen-
Ga naar: