Kerkelijke Provincie Keulen

De Kerkelijke Provincie Keulen
 
IndexPortaleFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 De Heilige Inquisitie

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Guy FawkesAantal berichten : 32
Registration date : 05-04-13

BerichtOnderwerp: De Heilige Inquisitie   zo apr 14, 2013 12:00 pm

Citaat :
De Heilige Inquisitie

Preambule

De Roomse Inquisitie is er om de triomf van het ware geloof te verzekeren door de meedogenloze jacht op alle manifestaties van ketterij. De primaire doelstelling is het realiseren van re-integratie van verloren gelovigen in de Aristotelische gemeenschap.

De Roomse Inquisitie wordt geleid door een Grootinquisiteur, een Kardinaal aangewezen door zijn collega’s in de Curie. De Grootinquisiteur verlaat zijn functie als Rooms Kardinaal die verantwoordelijk is voor een geodogmatisch gebied.

Statuut van missus Inquisitionis

1.1 De missus Inquisitionis is een ambtenaar die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de opdrachten van de Congregatie onder het hoogste gezag van de Grootinquisiteur.

1.2 Elke Aristotelische geestelijke heeft toegang tot het statuur van missus Inquisitionis na het volgen van een speciaal seminarie georganiseerd door de Congregatie van de Inquisitie om zo de kwaliteit en de juridische retoriek van elke kandidaat te controleren.

1.3 De missus Inquisitionis zijn vrij benoemd en ontslagen door de Grootinquisiteur.

1.4 De missus Inquisitionis worden aan geheimhouding gebonden bij het uitoefenen van hun functie.

1.5 De missus Inquisitionis kan zijn taak enkel uitvoeren met een machtiging van de grootinquisiteur zelf.

1.6 De missus Inquisitionis is bevoegd de ornamenten van de Inquisitie te dragen.

Missies van de Inquisitie

2.1 De Roomse Inquisitie wil in ieder geval de geďdentificeerde verloren gelovigen hun geloof laten afzweren met als belangrijkste wapen het woord.

2.2 De Roomse Inquisitie is verantwoordelijk voor de administratie van de uitzonderlijke rechtspleging, specifiek omschreven in het Kerkelijke Recht.

2.3 De Roomse Inquisitie is verantwoordelijk voor het waarborgen van een goed kerkelijk recht. Het heeft controlebevoegdheden en de coördinatie van de ambtenarij bisschoppen en houdt toezicht op het gerechtelijk apparaat in de geestelijke jurisdictie. Het streeft ernaar om de bisschop bij te staan in zijn onderhandelingen met de wereldlijke macht en tot de oprichting van de bisschoppelijke ambtenarij. Het is verantwoordelijk voor het organiseren van de opleiding van officieren van justitie kerk.

2.4 De Roomse Inquisitie heeft de positie van de interne politie binnen de Aristotelische Kerk. Het is verantwoordelijk voor het onderzoeken van wangedrag door geestelijken in de uitoefening van hun functie. Het kan de resultaten van haar onderzoek doorgeven aan de vertegenwoordigers van de gewone rechter voor het opleggen van disciplinaire sancties.

2.5. De Roomse Inquisitie is verantwoordelijk voor het beheer van de inlichtingendiensten van de Aristotelische Kerk, in dit verband heeft het ruime onderzoeksbevoegdheden. Het is bevoegd om alle zaken of personen die van belang lijken te zijn te onderzoeken.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
De Heilige Inquisitie
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kerkelijke Provincie Keulen :: Aartsbisdom Keulen :: De Bibliotheek :: Scriptorium-
Ga naar: