Kerkelijke Provincie Keulen

De Kerkelijke Provincie Keulen
 
IndexPortaleFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 Boek 3.3 Organisatie van de reguliere clerus

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Elequest
Bisschop in Partibus
avatar

Aantal berichten : 1385
Leeftijd : 50
Localisation : Leiden
Registration date : 27-07-08

BerichtOnderwerp: Boek 3.3 Organisatie van de reguliere clerus   za feb 13, 2016 9:50 pm

Boek 3.3 Organisatie van de reguliere clerus

Rector (ORR)

De materiŽle oorzaak moet hij een priester = (rector) met zijn benoeming zijn. Deze clausule zal in werking voor de OR die niet van toepassing tot de volgende vernieuwing van de rector komen.
De efficiŽnte oorzaak = wordt door de regels van de Orde aangewezen.
De formele oorzaak = werd ingewijd als regel orde na formele goedkeuring door de congregatie voor het geloof te verspreiden
De uiteindelijke oorzaak = Rector is de hoogste autoriteit van de Kerk in een religieuze orde. De rector is canoniek beschouwd als bisschop tegen leden van zijn orde, fictieve bisdom over sacramentele praktijk. Dus stoel recht in zijn bisschoppelijk Vergadering van de woonplaats. Hij kan blijven om een ​​extramurale activiteiten hebben als een sterke band heeft onderhouden met intramurale leven.

Grootprior

De materiŽle oorzaak = moet een priester zijn op zijn benoeming zijn.
= De efficiŽnte oorzaak wordt door de security regel aangewezen
De formele oorzaak = werd ingewijd als regel van de bestelling (na de formele goedkeuring door de congregatie voor het geloof te verspreiden OMR)
= De laatste oorzaak is de rechterarm van de president in de ORR van materiaal en is slechts verantwoordelijk voor alle religieuze vragen, aanbidding en sacramentele in het OMR. Hij deelde door canonieke delegatie van macht, gezag en de capaciteit onder de fictie van een bisschoppelijk rector ten aanzien van de leden van zijn orde. Hij kan blijven om een ​​extramurale activiteiten hebben als een sterke band heeft onderhouden met intramurale leven.

Hoogwaardigheidsbekleder van de bestelling

= De materiŽle oorzaak moet hij trouw, priester of geestelijke zijn om zijn benoeming aan de specifieke eisen van elke bestelling.
= De efficiŽnte oorzaak wordt door de security regel aangewezen
De formele oorzaak = werd ingewijd als de veiligheid regel
= De uiteindelijke oorzaak zijn werkterrein en bevoegdheid hangt af van de regels van elke bestelling, maar plaats aan het generaal kapittel van de orde, bestuursorgaan onder het gezag en in coŲrdinatie met de voorzitter of de Grand Master. Hij kan blijven om een ​​extramurale activiteiten hebben als een sterke band heeft onderhouden met intramurale leven.

Superieure Abt (Abbey Res parendo)

De materiŽle oorzaak = moet een priester zijn op zijn benoeming zijn.
De efficiŽnte oorzaak = wordt door de regels van een klooster aangewezen waarop de ORR Res parendo
De formele oorzaak = het hangt af van de interne regels.
De uiteindelijke oorzaak = is een hogere autoriteit parendo Abbey Res. Hij kan blijven om een ​​extramurale activiteiten hebben als een sterke band heeft onderhouden met intramurale leven.

Vader Prior

De materiŽle oorzaak = moet een priester zijn op zijn benoeming zijn.
= De efficiŽnte oorzaak wordt benoemd volgens de regels van de orde om ofwel een Vader Superior of Grote helpen Prior.
De formele oorzaak = werd ingewijd als de veiligheid regel
De uiteindelijke oorzaak = ondersteunt hij religieuze entertainment, aanbidding en sacramentele in coŲrdinatie met zijn Vader is groter dan of Grootprior waarvan hij de officiŽle tweede. Hij kan blijven om een ​​extramurale activiteiten hebben als een sterke band heeft onderhouden met intramurale leven.

Vader

De materiŽle oorzaak = Een ordelijke klooster
De efficiŽnte oorzaak = De prelaat die de kloosterordes.
De formele oorzaak = wijding door een erkende prelaat.
De uiteindelijke oorzaak = de extramurale uitoefening van een religieuze seculiere belasting die wijding is mogelijk en tegelijkertijd tot een maximum van het leven en de verplichtingen van het gemeenschapsleven als een reguliere intramurale monastieke delen.

Monnik

De materiŽle oorzaak = Alle gelovigen willen de kerk en God te dienen boven alles binnen een militair-religieuze orde of religieuze
De efficiŽnte oorzaak = wordt aanvaard volgens de regels van de orde.
De formele oorzaak = De ceremonie van de troonsbestijging als klooster in monastieke strengheid te leven. Hij spreekt de geloften van gehoorzaamheid, naastenliefde, nederigheid, pacifisme (geen wapens) en kuisheid.
De uiteindelijke oorzaak = Toetreding tot de status van de reguliere geestelijke. Het verbindt zich ertoe om spiritualiteit te oefenen en om zich te wijden aan God en in de eerste plaats om te leven in gemeenschap met Res parendo gemeenschap na een erkende religieuze orde. Hij kan blijven om een ​​extramurale activiteiten hebben als een sterke band heeft onderhouden met intramurale leven.

Oblaat

De materiŽle oorzaak = A gelovigen van de kerk willen betrokken raken bij een bestelling actief blijven in de eeuw met groet minderjarigen.
De efficiŽnte oorzaak = Het wordt aanvaard volgens de regels van de orde.
De formele oorzaak = De inductie ceremonie en geloften uitspraak minderjarigen.
De uiteindelijke oorzaak = De status van de Oblaten is een seculiere staat en het gaat om slechts kleine geloften van gehoorzaamheid en naastenliefde. De afgeplatte mogen wapens dragen, trouwen en een gezin. Het wordt aan de beoordeling van de verschillende niveaus om deze status te integreren of niet.

_________________

Bisschop in partibus van AntinoŽ †*** Ritter Teutoonse Orde
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Boek 3.3 Organisatie van de reguliere clerus
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kerkelijke Provincie Keulen :: Aartsbisdom Keulen :: De Bibliotheek :: Het Canoniek Recht-
Ga naar: