Kerkelijke Provincie Keulen

De Kerkelijke Provincie Keulen
 
IndexPortaleFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 In-Game Priester Handboek

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Alexei Kosygin
Aartsbisschop


Aantal berichten : 423
Localisation : Leiden
Registration date : 01-04-16

BerichtOnderwerp: In-Game Priester Handboek   di nov 15, 2016 8:09 pm

Citaat :
Het kantoor van de Priester
Welkom bij deze handleiding voor het Kantoor van de Priester. De sleutels van dit kantoor worden door een Bisschop uitgedeeld. Dit kan alleen aan personen die de Kerk Weg volgen. Afhankelijk van de functie binnen de kerk die iemand heeft heb je een van de volgende functies als je deze sleutels krijgt

 • Pastoor (iemand die ingewijd is als priester en alle sacramenten kan uitvoeren).
 • Diaken / Deken (iemand die bekend is met de sacramenten van de kerk, maar niet ingewijd is als priester).
 • Koster (iemand die alleen een in-game mis uitvoert maar verder niet bij de kerk zit).

Het kantoor van de priester is voor elk van deze functies gelijk. Het kantoor van de In-Game Priester ziet er als volgt uit:


Misvieringen
Standaard heeft de kerk twee missen per week. De zondag mis is altijd op een vast tijdstip, iedere zondag van 10.00 - 12.00. De tweede (of meerdere missen) zijn in te stellen via het menu, vaak is dit op een woensdagavond van 20.00 - 22.00. Hieronder zie je hiervoor de instellingen:

Per mis die gegeven wordt moet de priester op de knop ”De Mis voorbereiden” drukken.

Misvieringen, aankopen van brood en wijn
Voor het uitvoeren van een In-Game Mis heb je brood en wijn nodig. Dit kun je per 20 inkopen. Bij de aankopen kun je zien wat je voorraad is. Mocht dat op 0 uitkomen dan komt bij de misviering vanzelf de mogelijkheid om een nieuwe voorraad aan te schaffen. Omdat het financiele systeem rond de kerk niet geinplementeerd is, is dit geheel kosteloos.


Misvieringen, meer dan 2 per week
Het is mogelijk om meer dan 2 missen per week te organiseren. Dat vraagt dan om dagelijkse activiteit binnen dit menu. Het tijdstip van de tweede mis van de week wordt bepaald nadat deze mis gegeven is.


  voorbeeldStel dat je een mis wilt hebben op zondag, woensdag om 20.00 en vrijdag om 8.00. Dan moet je dus de volgende acties doen.

  • Voor zondag ochtend 10.00 de mis van zondag accepteren.
  • Voor woensdag avond 20.00 de mis van woensdag accepteren EN voor die tijd de volgende mis instellen op Vrijdag om 8.00.
  • Voor vrijdag ochtend 8.00 de mis van vrijdag accepteren EN voor die tijd de volgende mis voor Woensdag avond om 20.00 instellen.

  Het tijdstip van de zondag mis hoef je niet in te stellen omdat die standaard op dat tijdstip staat. Dat gaat automatisch, de overige missen moet je dus iedere week weer opnieuw instellen. Mocht je voor de vrijdag mis de instelling van woensdag vergeten dan betekend dit dat de volgende week de tweede mis pas op vrijdag is. Een actieve priester kan op deze manier 8 missen per week doen, 2 op zondag en verder iedere dag van de week een mis. Het volgen van de mis zorgt voor een betere happiness in het spel.


Aankopen
Dit onderdeel van het kantoor is niet geïmplementeerd. Het is er wel, maar het doet helemaal niets. Het ziet er als volgt uit:

De schatkist is altijd 327,67 florijnen. Het bedrag is ooit door donaties aan dat maximum gekomen. Nieuwe donaties verdwijnen dus in het niets. En het geld is niet te gebruiken door wie dan ook. Je ziet hier wel het aantal hompen brood en kruiken wijn, bij iedere mis gaat er van beide 1 af. Als alles op 0 staat kun je nieuwe bijkopen zoals hierboven is uitgelegd.

Verander het bericht
Het bericht dat iedereen in de In-Game kerk kan zien kan hier worden aangepast. Ik wil ook adviseren hier een leuk en persoonlijk bericht te plaatsen. Het is daarnaast belangrijk dit bericht regelmatig aan te passen, dat geeft aan dat de kerk leeft en actief is. Dit deel van het menu ziet er als volgt uit:


Big brother is watching them
Tijdens iedere mis kun je zien wie er geweest is en wie een donatie gedaan heeft. Dit kan alleen op de dag van de mis zelf tot middernacht. Daarna is deze informatie verdwenen. Ik raad aan om deze informatie te gebruiken in de Role Play van de stadskerk. Dit kan eenvoudig door alleen een kopie en plakken van de informatie te doen, maar je kunt er ook een leuke Role Play van maken.


Ontslag nemen
Dit spreekt voor zich, als je er geen zin meer in hebt kun je hier je ontslag indienen. Ik wil adviseren dit alleen in overleg met een bisschop te doen. Zodra er geen mis meer is zijn de overige stedelingen de dupe omdat zij geen mis meer kunnen volgen (en ongelukkig worden).


Huwelijksafkondiging
Het is mogelijk dat twee mensen met elkaar trouwen, dit is een In-Game status die gekocht kan worden met tokens. Daarnaast is het mogelijk dat dit huwelijk wordt ingezegend door een priester of diaken. Dat kan alleen door iemand die het sacrament mag uitvoeren en beide mensen moeten gedoopt zijn en mogen niet beide van hetzelfde geslacht zijn. Zodra aan die voorwaarde voldaan wordt kun je het huwelijk inzegenen (goedkeuren).


Op het moment van het huwelijk is een In-Game Kapel actief die er uit ziet als een Herberg met dezelfde functionaliteit. Hier kan een In-Game huwelijks sacrament worden uitgevoerd. Wat daar gezegd wordt is later op te vragen via de Log optie. Hieronder zie je hoe de In-Game Kapel er uit ziet.


De priester staat dan in het midden op het altaar, met aan de flanken de man en vrouw. De gasten die aanwezig zijn, zijn niet zichtbaar, maar wat ze zeggen komt wel in beeld. De interface is vergelijkbaar met die van de Herbergen in de steden.

Het is gebruikelijk dat de mis op het forum via Role Play wordt gevoerd. Op die manier hoeft niet iedereen gelijktijdig ingelogd te zijn. Het is wel mogelijk om dit allemaal In-Game te doen. De priester of diaken kan dan later de Logs gebruiken als bewijs.

_________________

Officier in de orde van de Hollandse Leeuw | Professor in de Theologie | Priester in Heusden
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
In-Game Priester Handboek
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kerkelijke Provincie Keulen :: Aartsbisdom Keulen :: De Bibliotheek :: Naslagwerken-
Ga naar: