Kerkelijke Provincie Keulen

De Kerkelijke Provincie Keulen
 
IndexPortaleFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 Aankomst van An Mathilde Connor

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ThebestofanAantal berichten : 7
Registration date : 05-11-17

BerichtOnderwerp: Aankomst van An Mathilde Connor   zo nov 05, 2017 4:05 pm

Daar zat An dan. Zittende op haar trouwe viervoeter, voor de poorten van het Aartsbisschoppelijk Paleis. Ze liep al heel wat jaren mee op deze wereld, maar hier in Keulen was ze nog nooit geweest. Stiekem was ze wel nieuwsgierig naar de plek waar haar neven het zo vaak over hadden. Toch was dat niet waar ze voor gekomen was. Satzie had verteld dat ze op gesprek was in Keulen om te bespreken wat de Kerk en Holland voor elkaar konden betekenen en had tegelijkertijd ook An uitgenodigd om aan te schuiven.  Een uitnodiging die An graag had aangenomen. Ze wilde dit termijn ook inzetten op de kerk, en hoewel ze Satzie er volledig mee vertrouwde vond ze het onderwerp ook wel eens een welkome afwisseling tussen alle dossiers.  En daarom stond ze dus hier voor de poort. Zittende op haar paard, omringd door nog enkele Graafschappelijke ruiters die absoluut niet toestonden dat de Gravin van Holland alleen reisde.  Misschien wel terecht, maar het was voor An toch wat wennen. Ze gebaart dan ook naar de wachters om even te blijven staan en stijgt dan zelf af om naar voren te komen en de poortwachter te begroeten.

Goedendag! Ik ben An Mathilde Connor en wil graag om toegang verzoeken.  Ik ben als Gravin van Holland uitgenodigd om aan te schuiven bij het gesprek tussen de Kerk en Satzie de Mérode.

An glimlachte en moest in zichzelf toch een beetje grinniken. Ze was niet zo van het titels noemen als ze ergens was, maar eigenlijk was het ideaal om te kunnen laten vallen de Gravin te zijn als je ergens toegang wilde. Zo had je nooit dat spannende moment of je toegelaten zou worden of niet. Althans, dat was haar verwachting toch.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Wachter
Poortwachter
avatar

Aantal berichten : 67
Registration date : 17-02-09

BerichtOnderwerp: Re: Aankomst van An Mathilde Connor   ma nov 06, 2017 12:36 am

Linzensoep! Met een grote gretigheid slurpte de oude wachter de dampende soep uit uitgeholde houten kommen naar binnen. De soep had maar weinig smaak, zoals gewoonlijk, maar het was weliswaar warm. Nu de zomer voorbij was, en de herfst zich liet optekenen waren de zonnige dagen schaars. Laat het maar geen winter worden, dacht de oude wachter in zichzelf, straks zijn de ijspegels weer van mijn neus te schrapen. Snel nam de oude man nog een kom linzensoep, om de koude gedachten te verjagen.

Met een half oog zag de wachter een groep ruiters naderen. Argwanend over de hoeveelheid ruiters nam de oude wachter zijn speer stevig in de hand en gaf een jonge lekenbroeder de opdracht om versterking te halen en de bisschop te informeren. Eenmaal genaderd zag de wachter het embleem van de rode leeuw op het gele veld. De gravin! Te paard? De vorige gravinnen van Holland waren zo verwaand dat ze het paardrijden niet machtig waren of het minachten om zich bereden te verplaatsen. Een koets, ja, dat paste bij hun stand! Snel gaf hij het teken aan de verzamelende wachters om zich in twee rijen op te stellen waardoor de gravin met haar gevolg door kon gaan. De wachter achtte dit naar zijn bescheiden mening een waardig ontvangst.

Welkom, edele gravin! Het is al een eeuwigheid geleden dat iemand van uw rang en stand in ons midden hebben mogen verwelkomen. De oude man maakte een passende buiging. De bisschop heeft mij meegedeeld dat u naar de bisschoppelijke ontvangstzaal gebracht mag worden, waar u uw raadsleden de Merode en Mason kunt vinden. De bisschop heeft zich daar echter geëxcuseerd voor zijn afwezigheid. Echter, mocht het u meer bevallen, kunt u zich eerst verfrissen en uitrusten van de reis in de vertrekken die de bisschop voor u heeft voorzien. De bisschop heeft op dit moment andere verantwoordelijkheden maar zal u zo snel mogelijk ontvangen. Met een uitnodigend armgebaar nodigde hij de gravin uit om verder te gaan. Voor de paarden zijn plaatsen voorzien in de stallen waar ze de beste zorgen zullen krijgen. De lijfwachten mogen oblaat Johannes volgen naar de eetzaal waar heerlijke linzensoep aangeboden zal worden. Ook zij zullen later een vertrek toegewezen krijgen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Aankomst van An Mathilde Connor
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kerkelijke Provincie Keulen :: Poorten van het Aartsbisschoppelijk Paleis :: Poorten van het Aartsbisschoppelijk Paleis-
Ga naar: