Kerkelijke Provincie Keulen

De Kerkelijke Provincie Keulen
 
IndexPortaleFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 De Eclips VIII: De Wederopstanding

Ga naar beneden 
AuteurBericht
sonho
Overleden
avatar

Aantal berichten : 1747
Leeftijd : 50
Registration date : 13-10-07

BerichtOnderwerp: De Eclips VIII: De Wederopstanding   vr jun 13, 2008 1:09 pm

Deel VIII: De Wederopstanding

De stem die ik hoorde, toen ik in het gezelschap was van Aristoteles en Christos, was kalm en doordringend. Zij legden mij uit dat God Zelf het was die mij de noodzakelijke vraag ging stellen. Ik begreep uiteindelijk dat dit het moment was. De heilige stem vroeg mij: ‘Jij, de mens die luistert naar de naam Sypous, jij kwam naar Mij, ontdekte alles dat een mens zal weten na zijn dood. Jij bezocht ieder van de zeven Hellen, waar je iedere Prins-Demon ontmoette. Dit alles werd je getoond in overeenstemming met Mijn wil. Wat leerde jij op je reis?’

Ik antwoordde: ‘Ik begreep de inrichting van de Hellen. Wanneer mensen in deugd leven, zijnde conform uw Heilige woord, overgebracht door de Profeet, Aristoteles, en de Messias, Christos, dan krijgen zij van U het recht om deze plaats te bereiken, Uw Paradijs, de Zon. Als hij zich heeft afgewend zich afwend van de deugd, weigert te luisteren naar uw Heilige woord, zichzelf overgeeft aan aardse genoegens, zelfzuchtigheid, verleiding, valse heiligen, dan brengt Uw oneindige wijsheid U ertoe hem te zenden naar de Hel, de Maan, om daar gestraft te worden in alle Eeuwigheid. U houdt van ons, maar het is ook nodig dat wij van U houden.

God sprak tot mij: ‘Nu komt de tijd dat je een keus moet maken. Je kunt besluiten de dood te accepteren. In dat geval oordeel ik over je leven, de momenten dat je leefde volgens de deugden en de momenten dat je je ervan afwende. Als ik dan oordeel dat je het verdient, dan zul je een eeuwigheid van vreugde en blijdschap mogen meemaken. Maar als ik oordeel dat je leven niet zo deugdzaam was, dan zul je een eeuwigheid aan kwelling moeten doormaken in de Hel. Of, als je denkt dat je tijd nog niet gekomen is, dat je leven nog niet betrouwbaar genoeg is om door Mij te worden goedgekeurd, dan kun je besluiten terug te keren naar het leven.

Ik kon niet antwoorden. Had ik het Paradijs verdiend of zij eindigen in de Hel. Toen hoorde ik stemmen. Zij waren van mijn vrienden, die baden voor de veiligheid van mijn hart. Hoewel ze op de Aarde waren, hoorde ik ze duidelijk. Dit maakte me warm van binnen toen ik merkte dat ze zo bezorgd waren om wat er met mij ging gebeuren. Ik moest ze laten zien dat hun gebeden niet voor niets waren. Ik besloot wederopstanding te aanvaarden, om te leven in deugd en het Paradijs te verdienen. Ik was hen dat schuldig, tenminste zoveel als ik dat mezelf schuldig was.

God sprak toen tot mij: ‘Sinds ik heb besloten om de zielen van de mensen te veranderen in eeuwige ziel, zul je na je dood, beoordeeld worden op de wijze waarop je hebt geleefd door Mij. Ik stel ieder van hen dezelfde vraag. Sommige hebben de voorzichtigheid die jij hebt laten zien, anderen bereiken het Paradijs, terwijl weer anderen de kwaliteit van hun leven overschatten en naar de Hel worden gezonden.

Zij die zoals, zoals jij, kiezen voor wederopstanding, herinneren zich de niet die zij hebben afgelegd na hun dood. Dus veranderd hun gedrag enkel als deze lessen gegraveerd zijn in de kern van hun wezen. Maar, zo dat allen mogen weten wat een vreselijk lot hen te wachten staat als zij afdwalen van Mijn liefde, laat ik je nu die herinneringen. Jij zult kunnen getuigen van je reis en jouw getuigenis zal blijven bestaan eeuw na eeuw. Nu dat je weet wat deze taak is die ik je heb toevertrouwd, keer terug naar je leven, tot je weer hier komt en opnieuw moet kiezen.

Toen vervaagde mijn zicht. Ik had nog net de tijd om Aristoteles en Christos nog eenmaal te zijn voordat ik mijn bewustzijn verloor. Toen ik ontwaakte, in mijn bed, kruiste ik mijn armen voor mij. Om mij heen branden kaarsen en mijn vrienden waren verzonken in oprecht gebed. In tranen, maar duidelijk opgelucht, legden zij me uit wat er was gebeurt in de negen dagen voorafgaand aan mijn dood. Ik stond op, liep naar het raam, en zag de zon de zijn licht uitstraalde over de wereld. Ik vertelde mijn vrienden van de ongelofelijke reis en besloot om alles op schrijven wat ik had gezien gedurende mijn dood.

Sypous

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
De Eclips VIII: De Wederopstanding
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kerkelijke Provincie Keulen :: Aartsbisdom Keulen :: De Bibliotheek :: Het Dogma-
Ga naar: