Kerkelijke Provincie Keulen

De Kerkelijke Provincie Keulen
 
IndexPortaleFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 Nieuwe Statuten van de Inquisitie bekend!

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Sjnoel
Aartsbisschop
avatar

Aantal berichten : 123
Localisation : Haarlem -> Graafschap Holland
Registration date : 04-07-07

BerichtOnderwerp: Nieuwe Statuten van de Inquisitie bekend!   ma jun 30, 2008 9:39 pm

Citaat :
5.3 De Heilige Inquisitie

Prťambule

De Heilige Roomse Inquisitie heeft als doel de triomf van het Werkelijke Geloof te verzekeren, door te vervolgen elke vorm van ketterij. Zijn eerste missie is om de verdwaalden weer terug in de aristotelische gemeeschap te verkrijgen.

De Heilige Roomse Inquisitie wordt geleid door een Groot-Inquisiteur, kardinaal gekozen door zijn mede kardinalen en de kanselier van deze congegratie. de Groot-Kardinaal zal echter zijn taken op het geo-dogmatische gebied afstaan aan zijn mede broeders, om de volle inzet in de congegratie te verzekeren.

Van de taak van de Kardinaal Inquisiteur

MateriŽle Zaak: Hij moet een Roomse Kardinaal zijn.
EfficiŽnte Zaak: Hij moet verkozen worden door een stemming van de Curie.
Formele Zaak: Hij word benoemd door de Kamerheer of, in geval van afwezigheid van deze door de Aartsdeken van Rome. Zijn machten zullen gelden zodra hij de eed der Inquisiteurs zal hebben afgelegd.
Finale Zaak: Hij assisteerd de Groot Inquisiteur in het onderhoud van de Congegratie van de Heilige Inquisitie onder het gezag van de Roomse Curie.

Van de taak van de Nationale Kardinaal Inquisiteur

MateriŽle Zaak: Hij moet een Nationale Kardinaal zijn.
EfficiŽnte Zaak: Er moet een stemming zijn binnen het nationale consistorie.
Formele Zaak: Hij wordt benoemd door de Kamerheer of door de Aartsdeken van Rome in geval van absentie. Zijn machten zullen gelden zodra hij de eed der Inquisiteurs zal hebben afgelegd.
Finale Zaak: Hij assisteerd de Groot Inquisiteur in het onderhoud van de Congegratie van de Heilige Inquisitie onder het gezag van het pontificale consistorie.

Van de taak van de Prefect

MateriŽle Zaak: Hij moet missus inquisitionis zijn.
EfficiŽnte Zaak: Er moet een stemming zijn onder de missus inquisitionis en deze moet bevestigd worden door de Groot Inquisitieur.
Formele Zaak: Hij wordt benoemd door middel van een officiele aankondiging van de Groot Inquisiteur. Er kunnen niet meer dan twee prefecten zijn.
Finale Zaak: Hij heeft als taak de Congegratie van de Heilige Inquisitie te onderhouden onder het gezag van de Groot Inquisiteur. Ondanks zijn taak als Prefect, behoud hij zijn plichten als missus inquisitionis, al zijn de andere missus inquisitionis prioritair in het behandelen van diverse zaken.
Hij kan alleen door de Groot Inquisiteur van zijn functies worden afgezet.

Van de taak van de Missus Inquisitionis

MateriŽle Zaak: Een aristotelische volgeling die de opleiding gevolgd heeft die opgelegd is door de Congegratie van de Heilige Inquisitie.
EfficiŽnte Zaak: Een aanvraag van de prefect, getekend door de Groot Inquisiteur.
Formele Zaak: Hij wordt benoemd door middel van een officiele aankondiging van de Prefect van de Inquisitie. Zijn status zal pas van kracht zijn zodra hij de eed zal hebben afgelegd.
Finale Zaak: De Missus Inquisitionis zullen de taken moeten volbrengen die de Prefect hen oplegt, zij zullen tevens de goede werking van de kerkelijke justitie moeten verzekeren, de exceptionele justitie onderhouden, enqueteren onder de clerici en waken op het goed volbrengen van diens taken, de inligtingendiensten van de Aristotelische Kerk administreren, iedere zaak enqueteren die hem nuttig lijkt, en er op letten de justite van de Kerk noch die van de tijdelijke machten niet tot last te zijn.
Hij kan alleen van zijn funties worden ontdaan door de Groot Inquisiteur.

Van de taak van de Kerkelijke Procureur

MateriŽle Zaak: Een aristotelische volgeling die de opleiding gevolgd heeft die opgelegd is door de Congegratie van de Heilige Inquisitie. Hij moet verblijven in de metropoliete provincie waar hij zijn taak wilt uitvoeren.
EfficiŽnte Zaak: De Bisschop van zijn bisdom in akkoord met een Prefect van de Inquisitie.
Formele Zaak: Hij wordt benoemd door zijn Bisschop. Zijn status zal pas van kracht zijn zodra hij de eed zal hebben afgelegd.
Finale Zaak: Hij heeft de taak de justitie van de Kerk te laten gelden in de zone waar hij staat. Hij zal afgezet kunnen worden door zijn Bisschop met het akkoord van een Prefect van de Inquisitie. In geval van tegenstrijd, zal de Groot Inquisiteur beslissen. Zijn taak word als secundair beschouwd in de kerkelijke hiŽrarchie der taken en plichten.

Van de aspirant inquisiteur

MateriŽle Zaak: Een Aristotelische volgeling die de opleiding gevolgd heeft die opgelegd is door de Congegratie van de Heilige Inquisitie, maar nog geen taak in de Congegratie bezit, als zou hij dat wel willen.
EfficiŽnte Zaak: Goede resultaten behalen bij de Inquisitie.
Formele Zaak: Hij word aangekondigd door een Prefect van de Inquisitie.
Finale Zaak: Hij staat de Inquisiteurs bij net als de Procureurs in het kader van hun missies. Hij kan worden afgezet door een Prefect.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://provinciekeulen.actieforum.com
 
Nieuwe Statuten van de Inquisitie bekend!
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kerkelijke Provincie Keulen :: Poorten van het Aartsbisschoppelijk Paleis :: Mededelingen-
Ga naar: