Kerkelijke Provincie Keulen

De Kerkelijke Provincie Keulen
 
IndexPortaleFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 Het leven van Aristoteles: H1

Ga naar beneden 
AuteurBericht
sonho
Overleden
avatar

Aantal berichten : 1747
Leeftijd : 50
Registration date : 13-10-07

BerichtOnderwerp: Het leven van Aristoteles: H1   wo jul 30, 2008 3:53 pm

Citaat :
Het leven van Aristoteles

Moeilijk is mans’ taak die zich wenst te verdiepen in de afgrond van de vorige eeuwen , en die zoekt om in woorden de helden uit het verleden opnieuw in de harten te doen herleven . Als het leven van één dezer helden de moeite waard is om verteld te worden , is het dan niet dat van die Aristoteles , waarvan de lessen nog steeds ons leven en onze dood doen oplichten .
Ziehier wat ik , gewone volgeling , jullie vandaag wens te vertellen . Indien de eenvoud van dit verhaal U raakt , indien de nobele figuur van de Wijze Uw hart bereikt , dan zal mijn werk de Hemelse krachten doen glimlachen .

Inleiding :

Leven van Aristoteles , dienaar van het Aller-Hoogste , aan wie het Goddelijke Woord verkondigd werd en die de komst van het licht en de zegen aankondigde .

Hoofdstuk één :

In die tijd verspreidde zich groot nieuws in de stad Sagire : de wijze astrologen hadden net een onbekende komeet in het heelal ontdekt . De stadsraad verzamelde onmiddellijk op het platform proberend te ontdekken welk bericht de hemel hen wenste te vertellen . Helaas was hun hart donker door hun fout geloof en valse goden , ze verdwaalden in onzuivere suggesties : voor de ene was het de komst van Hermes , de God met de gevleugelde voeten.Voor de andere was het de Zeus’ bliksem dat in het midden van de mensen zou inslaan en was het einde van de wereld nabij .
Eenzaam in het gezelschap , zat een zwijgende man : zijn echtgenote stond op het punt te bevallen , en de angst die zich van hem meester had gemaakt , liet hem niet toe tussen beide te komen .Hij was nochtans niet de minst wijze , niet de minst beluisterde . Het edele en het vreedzame was duidelijk te lezen op zijn gelaat , alsook de tekenen van hard werk en van een leven zonder zwaktes. De discussies liepen op hun einde zonder dat oplossingen gevonden werden , de man vertrok gehaast weer naar huis .

Daar , liggend op een lederen bed , had zijn vrouw net het leven geschonken aan een zoon . De man naderde de boorling respectvol , nam hem in zijn armen en hief hem op naar de hemel met de woorden : “ Hemelse krachten , ik vertrouw U mijn zoon toe . Geef hem een eerlijke en rechtschapen leven . Moge zijn hart zuiver zijn , zijn intelligentie alert en zijn deugd zonder fout . Moge Uw wijsheid zijn stappen en gedachten leiden , zodat zijn leven zoals een stevige eik zal zijn , met schaduw waarin de ongelukkigen zullen kunnen uitrusten . “
Hij vleide zijn zoon neer naast de moeder , knielde naast het bed en bleef een lange tijd stil , starend naar zijn vrouw en zoon .

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Het leven van Aristoteles: H1
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kerkelijke Provincie Keulen :: Aartsbisdom Keulen :: De Bibliotheek :: Het Dogma-
Ga naar: