Kerkelijke Provincie Keulen
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Kerkelijke Provincie Keulen

De Kerkelijke Provincie Utrecht
 
IndexPortaleZoekenLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Nikolaj Rostov
Overleden
Nikolaj Rostov


Aantal berichten : 1123
Registration date : 04-07-08

Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie Empty
BerichtOnderwerp: Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie   Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie Icon_minitimedi sep 30, 2008 5:35 pm

5.3 De Heilige Inquisitie

Préambule

De Heilige Roomse Inquisitie heeft als doel de triomf van het Werkelijke Geloof te verzekeren, door te vervolgen elke vorm van ketterij. Zijn eerste missie is om de verdwaalden weer terug in de aristotelische gemeeschap te verkrijgen.

De Heilige Roomse Inquisitie wordt geleid door een Groot-Inquisiteur, kardinaal gekozen door zijn mede kardinalen en de kanselier van deze congegratie. de Groot-Kardinaal zal echter zijn taken op het geo-dogmatische gebied afstaan aan zijn mede broeders, om de volle inzet in de congegratie te verzekeren.

Van de taak van de Kardinaal Inquisiteur

Materiële Zaak: Hij moet een Roomse Kardinaal zijn.
Efficiënte Zaak: Hij moet verkozen worden door een stemming van de Curie.
Formele Zaak: Hij word benoemd door de Kamerheer of, in geval van afwezigheid van deze door de Aartsdeken van Rome. Zijn machten zullen gelden zodra hij de eed der Inquisiteurs zal hebben afgelegd.
Finale Zaak: Hij assisteerd de Groot Inquisiteur in het onderhoud van de Congegratie van de Heilige Inquisitie onder het gezag van de Roomse Curie.

Van de taak van de Nationale Kardinaal Inquisiteur

Materiële Zaak: Hij moet een Nationale Kardinaal zijn.
Efficiënte Zaak: Er moet een stemming zijn binnen het nationale consistorie.
Formele Zaak: Hij wordt benoemd door de Kamerheer of door de Aartsdeken van Rome in geval van absentie. Zijn machten zullen gelden zodra hij de eed der Inquisiteurs zal hebben afgelegd.
Finale Zaak: Hij assisteerd de Groot Inquisiteur in het onderhoud van de Congegratie van de Heilige Inquisitie onder het gezag van het pontificale consistorie.

Van de taak van de Prefect

Materiële Zaak: Hij moet missus inquisitionis zijn.
Efficiënte Zaak: Er moet een stemming zijn onder de missus inquisitionis en deze moet bevestigd worden door de Groot Inquisitieur.
Formele Zaak: Hij wordt benoemd door middel van een officiele aankondiging van de Groot Inquisiteur. Er kunnen niet meer dan twee prefecten zijn.
Finale Zaak: Hij heeft als taak de Congegratie van de Heilige Inquisitie te onderhouden onder het gezag van de Groot Inquisiteur. Ondanks zijn taak als Prefect, behoud hij zijn plichten als missus inquisitionis, al zijn de andere missus inquisitionis prioritair in het behandelen van diverse zaken.
Hij kan alleen door de Groot Inquisiteur van zijn functies worden afgezet.

Van de taak van de Missus Inquisitionis

Materiële Zaak: Een aristotelische volgeling die de opleiding gevolgd heeft die opgelegd is door de Congegratie van de Heilige Inquisitie.
Efficiënte Zaak: Een aanvraag van de prefect, getekend door de Groot Inquisiteur.
Formele Zaak: Hij wordt benoemd door middel van een officiele aankondiging van de Prefect van de Inquisitie. Zijn status zal pas van kracht zijn zodra hij de eed zal hebben afgelegd.
Finale Zaak: De Missus Inquisitionis zullen de taken moeten volbrengen die de Prefect hen oplegt, zij zullen tevens de goede werking van de kerkelijke justitie moeten verzekeren, de exceptionele justitie onderhouden, enqueteren onder de clerici en waken op het goed volbrengen van diens taken, de inligtingendiensten van de Aristotelische Kerk administreren, iedere zaak enqueteren die hem nuttig lijkt, en er op letten de justite van de Kerk noch die van de tijdelijke machten niet tot last te zijn.
Hij kan alleen van zijn funties worden ontdaan door de Groot Inquisiteur.

Van de taak van de Kerkelijke Procureur

Materiële Zaak: Een aristotelische volgeling die de opleiding gevolgd heeft die opgelegd is door de Congegratie van de Heilige Inquisitie. Hij moet verblijven in de metropoliete provincie waar hij zijn taak wilt uitvoeren.
Efficiënte Zaak: De Bisschop van zijn bisdom in akkoord met een Prefect van de Inquisitie.
Formele Zaak: Hij wordt benoemd door zijn Bisschop. Zijn status zal pas van kracht zijn zodra hij de eed zal hebben afgelegd.
Finale Zaak: Hij heeft de taak de justitie van de Kerk te laten gelden in de zone waar hij staat. Hij zal afgezet kunnen worden door zijn Bisschop met het akkoord van een Prefect van de Inquisitie. In geval van tegenstrijd, zal de Groot Inquisiteur beslissen. Zijn taak word als secundair beschouwd in de kerkelijke hiërarchie der taken en plichten.

Van de aspirant inquisiteur

Materiële Zaak: Een Aristotelische volgeling die de opleiding gevolgd heeft die opgelegd is door de Congegratie van de Heilige Inquisitie, maar nog geen taak in de Congegratie bezit, als zou hij dat wel willen.
Efficiënte Zaak: Goede resultaten behalen bij de Inquisitie.
Formele Zaak: Hij word aangekondigd door een Prefect van de Inquisitie.
Finale Zaak: Hij staat de Inquisiteurs bij net als de Procureurs in het kader van hun missies. Hij kan worden afgezet door een Prefect.


Laatst aangepast door Nikolaj Rostov op di sep 30, 2008 7:35 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Nikolaj Rostov
Overleden
Nikolaj Rostov


Aantal berichten : 1123
Registration date : 04-07-08

Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie Empty
BerichtOnderwerp: Re: Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie   Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie Icon_minitimedi sep 30, 2008 5:37 pm

Handvest der Inquisitie

Artikel I:

De taak maakt de inquisiteur, zich inzetten in de Congegratie als inquisiteur is de enige wettigheid om te bezitten. Alleen een kardinaal mag de titel van inquisiteur dragen.

Artikel I.1:

Leden van een religieuse Orde, al is hij militair of niet, kunnen de Congegratie van de Zeer Heilige Inquisitie op normale wijze betreden, zolang zij maar het handvest van hun eigen orde ook naleven.
Het werk verricht door de het betreffende lid, zal niet lijdden onder de regels van de Orde in questie; hij mag zelfs in het geheim tot de Congegratie toe treden met toestemming van de Kardinaal.

Artikel I.2:

Zij worden pas toegelaten na een stemming van de leden van de Inquisitie.

Artikel I.3:

Zij hebben geen enkel recht een mens te berechten, zij zijn er om te enqueteren in de Koninkrijken. Zij moeten een minimum van geschiedenis af weten.

Artikel I.4:

Zij staan onder de leiding van de Kardinalen en zullen niet het werk van priesters en bisschoppen belasten.

Artikel I.5:

Zij moeten minsten eenmaal per maand reizen, om goed te kunnen analyseren wat er fout gaat. Ze zijn de oren van de Inquisitie.

Artikel I.6:

Zij moeten direct enqueteren, zonder zich voor te doen als inquisiteur, om in het hart zelve van de ketters te kunnen kijken.

Artikel II:

De Kardinaal Inquisiteur heeft enkel getuige te leveren aan God en aan Rome. Niemand anders heeft macht over hem.
Hij kan geen overhaaste belissingen nemen zonder nazicht van de Curie of de Heilige Vader.
Hij kan zijn taak als Inquisiteur enkel uitvoeren in het kader van deze voorrechten.
Hij moet trouw zweren aan de Paus die de gehele leiding bezit maar ook gehoorzaamheid dat de heiligste deugd is.

Artikel III:

De Inquisiteur moet altijd het heilige woord zoeken. Hij moet een oplossing vinden door de Heilige Geschriften te respecteren. Hij moet minstens zijn eigen Geschriften kennen maar ook de andere religies.

Artikel IV:

De Inquisiteur moet geliefd zijn door de echte Aristotelaren maar gehaat door de lasteraars. Om dit te volbrengen moet hij zich goed, braaf en aardig tegenover het volk tonen, maar ook onverbiddelijk, streng en wreed tegenover zijn vijanden. Zo word de Inquisiteur bekend.

Artikel V:

Om zijn werk goed te volbrengen moet de Inquisiteur goede en duidelijke taal spreken. Zich in de geesten weten te settellen. Zolang hij maar bescheiden blijft in deze doelen zodat de duidelijkheid zegenvierd in zijn uitspraken.
Hij moet het dodende woord kunnen zeggen als dit moet. De Inquisiteur moet de spraak beheersen en onder de knie hebben, om zo de dader slimmer af te zijn door middel van de woorden. Hij moet met harde en uitgekamde bewijzen komen om zijn tegenstander te overwinnen.

Artikel VI:

De Inquisiteur moet alle fouten goed bekijken die schade toe zouden kunnen brengen aan de Kerk. Hij moet alert zijn op het politieke spel van de gemeentes, de graafschappen en de hertogdommen.

Artikel VII:

Werking van de Inquisitie:
Aan het verenigde volk, moet de Inquisiteur een preek geven, dat men "de generale preek" noemt. Deze moet eindigen met een dubbele herhaling die de volgelingen aanspoort elk soort van ketterij in hun regio aan te geven net als de ketters zich aan te geven voor de tribunalen (als zij dit uit zich zelve doen, word daar rekening mee gehouden bij de eventuele straf). Voor deze persoonlijke aangiften word er een tijdslimiet ingesteld, "tijd der gratie" genoemd. Tijdens deze periode, aanhoord de Inquisiteur het berouw van de daders en hun biecht.

Artikel VIII:

De Inquisiteur moet het Concordaat met het Graafschap waar hij aanwezig is respecteren.
Terug naar boven Ga naar beneden
Nikolaj Rostov
Overleden
Nikolaj Rostov


Aantal berichten : 1123
Registration date : 04-07-08

Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie Empty
BerichtOnderwerp: Re: Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie   Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie Icon_minitimedi sep 30, 2008 7:36 pm

DEEL IV VAN HET VERDRAG TUSSEN DE ZEER HEILIGE ARISTOTELISCHE KERK EN HET GRAAFSCHAP HOLLAND

Deel IV: Spirituele wetten en de justitie van de Kerk.

Artikel IV.1 :
De Zeer Heilige Inquisitie en de Officialiteiten, geïnstalleerd op Hollands grondgebied. De attributen van de Zeer Heilige Inquisitie staan in het IVe Boek van het Kanon Recht (nog niet vertaald in het Hollands).

Artikel IV.2 :
De Inquisitie heeft als rol te enqueteren en te vervolgen: ketters, godslasteraars, heksen en sekteleden, bij het volgende verdrag. De Inquisitie zal het recht hebben om de lokale justitie om hulp te vragen indien dit nodig is.

Artikel IV.3 :
Het kanonisch recht van de Rooms-Aristotelische Kerk heeft zijn volle machten zolang de artikelen in dit verdrag niet worden overschreden of tegen spreken. De Kerk zal zich er aan houden een exemplaar van het kanonisch recht te plaatsen in de Kerkelijke bibliotheek.

Artikel IV.4 :
Van de fouten:


- Ketterij houd in het verwerpen van een deel of het gehele dogma.
- Afvalligheid houd een of meerdere verloocheningsdaden van het Aristotelische Geloof in; gepleegt door een gedoopte.
- Iedere preek van andere religieuze ideëen, verschillend dan de gesproken teksten van de Aartsbisschop zijn strafbaar.
- Iedere schelding tegenover het Aristotelische Geloof of godslasterend parool is verboden op publieke plaatsen (herbergen, stadshallen, etc.).
- Iedere belediging tegenover een Prelaat is strikt verboden. Hoe hoger de positie van de Prelaat in de kerkelijke hiërarchie, hoe strenger de straf.
- Iedere verspreiding van een ander geloof op publieke plaatsen is verboden.
- Atheïsme is een ergere vorm van apologie en is zwaar bestraft.
- Iedere degradatie van kerkelijke plaatsen en/of kerkhoven is strik verboden en zal zwaar bestraft worden door de Inquisitie.
- Hekserij dat de leer van magische kunsten of rituelen inhoud word bestraft, het gedachtenlezen eveneens.
- Meinheid wordt beschouwd als verraad tegenover God door een belofte van een sacrement te verbreken.
- Zich beschouwen als God, Aristoteles of Christos zal zwaar bestrafd worden.
Terug naar boven Ga naar beneden
Nikolaj Rostov
Overleden
Nikolaj Rostov


Aantal berichten : 1123
Registration date : 04-07-08

Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie Empty
BerichtOnderwerp: Re: Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie   Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie Icon_minitimedi sep 30, 2008 7:45 pm

Kerkelijke Wet


Art. 1. WANGEDRAG

1. De Kerkelijke Wet treedt in werking in geval van ketterij, van schisma, afvalligheid, belediging of laster jegens de kerk, haar instellingen, haar leden of haar leer.

2. De Kerkelijke Wet treedt in werking tegen alle schendingen van het canoniek recht, zo ook tegen de handelingen van insubordinatie van geestelijken ten opzichte hun superieuren.

3. Ketterij is de verwerping van alle, of een deel, van de Aristotelische doctrine.

4. Een eventuele scheuring door clerus in de Aristotelische Kerk is een belediging voor de eenheid van het Aristotelische Geloof

5. Afvalligheid zal worden bestraft met de ontkenning van de gedoopte en zijn eed richting het Aristotelische Geloof.


Art. 2. SANCTIES

1. Het doel van de rechtszaak van de Kerkelijke Wet is het verkrijgen van een schuldbekenning van de verdachte en een verwerping van zijn valse gedachten.

2. Straffen moeten in verhouding staan tot het misdrijf dat is begaan, en de oprechtheid van het berouw van de verdachte.

3. Sancties worden enkel opgelegd tegen hen die zich berouwvol tonen en zich bereid tonen hun valse gedachten te verwerpen. Dit berouw of verwerping omvat:
- publieke verontschuldiging,
- de bedevaart,
- het onderhoud van een arme,
- het dragen van het kruis,
- openbare geseling,
- de tijdelijke of permanente verbanning van het diocees waar de overtreding is begaan,
- verbeurdverklaring van de voorrechten en lasten van Kerk,
- excommunicatie of anathema,
- en Carcer strictissimus.

De sancties:

Arrow Private verontschuldiging
Arrow Openbare verontschuldigingen.
Arrow De haven van eenvoudige kruizen. (Banner: Ik heb beledigd, de Almachtige en ik boeten)
Arrow De haven van dubbele kruizen. (Banner: Schaamte en schande over de zondaar die ik ben)
Arrow De preek: Ga naar de stadshal van een ander dorp of stad en biedt publiekelijk verontschuldigingen aan de Aristotelische Kerk. De keus van het dorp of de stad is aan de rechter.
Arrow Het vervelende werk in de kathedraal: Het poetsen van de klokken, totdat deze weer blinken, het schrobben van de vloeren van de kerk, het schoonvegen van de vloeren van de kerk, enz.
Arrow Onderhoud van het kerkhof
Arrow Het dieet [HRP] boete IG: niet eten van het brood of maïs voor 5 dagen [/ HRP]
Arrow De processie: Openbare wandeling door de straten van zijn dorp of stad, waarbij hij zijn schuld en boetedoening door de straten schreeuwt.
Arrow Vasten [HRP] boete IG: eet slechts 1 punt voor hongerende gedurende 5 dagen [/ HRP]
Arrow Prediking: Ga naar een dorp of stad om de publieke verontschuldiging van de Aristotelische Kerk te ontvangen.
Arrow Donatie aan de kerk (doneer een geldbedrag IG aan de kerk, Screenshots als bewijzen.)
Arrow Kleine bedevaart naar de kathedraal naar keuze.
Arrow Tour de France met 5 steden die gekozen zijn door de Inquisitie (Screenshot nodig als bewijs).
Arrow Verplichting tot het verlaten van de stad
Arrow Verplichting tot het verlaten van het land (lees: Graafschap)
Arrow Belasting betaling voor een bepaalde periode (IG een geldbedrag doneren aan de kerk voor een bepaalde periode)
Arrow De gang naar het klooster (IG voor een vastgestelde termijn in een klooster verblijven, Screenshots nodig als bewijs)
Arrow Compensatie van de gemaakte kosten of kerkelijke verliezen
Arrow Excommunicatie (verbanning van het forum)
Arrow Gevangenis (IG) Er zijn twee mogelijkheden, waarvan de Carcer strictissimus veel zwaarder is. (eenzame opsluiting).
Arrow Het kruis (Doodstraf)
Arrow Het reinigende vuur (Doodstraf)

4. De koppige en recidivisten worden overgedragen aan de seculiere arm der wet, met of zonder aanbeveling.

5. Wanneer een autoriteit weigert te voldoen aan de heilige plicht om de Kerkelijke Wet te helpen bij haar strijd voor de triomf van het Aristotelisme, zal worden aangeklaagd door het Pauselijk gerecht als een publiek persoon.

6. Een uitspraak in het kader van de Kerkelijke Wet moet gezien worden als bindend.

7. De Vidame van de Kerkelijke provincie op het grondgebied waarop het vonnis werd uitgesproken is belast met het toezicht op de nakoming van het vonnis.

De gewone rechtbanken

Art. 3. De officiële bisschoppelijke rechtbanken.

1. De officiële bisschoppelijke rechtbanken zijn belast met de naleving van de beginselen van het Canoniek recht en de Kerkelijke Discipline.
Elke diocees, wel of niet grootstedelijke wijbisschop, kan een ambtenaar zijn van de bisschoppelijke rechtbank.
Als een bisdom geen wijbisschop heeft, dan valt deze onder de grootstedelijke ambtenaar.

2. De officiële instanties zijn alleen voor misdrijven die zijn gepleegd in hun bisdom door een inwoner van hun bisdom.

3. De zin behoudt zijn kracht wanneer de veroordeelde het diocees verlaat waar hij werd veroordeeld. De bisschop kan in dit geval zijn toevlucht zoeken tot een ambtenaar van het bisdom waar de veroordeelde naartoe gevlucht is. En hem vragen alsnog het vonnis uit te voeren.

4. Een officier van de Kerkelijke Wet stelt een dossier op en kan deze voorleggen aan de Bisschoppelijke Rechtbank.

5. De Hoofd aanklager (Ecclesiastical) moet een lid zijn van de Aristotelische clerus en moet een specifieke opleiding hebben gevolgd in het onderwijs en het beheer van het Canoniek Recht, binnen het seminarie van de Congregatie van de Heilige Inquisitie, of een seminarie ontvangen van een religieuze orde, na ontvangst van goedkeuring door de Congregatie van de Heilige Inquisitie. De openbare aanklager wordt benoemd op kerkelijk niveau door de bisschop van het bisdom waar de aanklager woonachtig is. Het kan niet worden afgedaan als een bijzonder besluit van kardinaal inquisiteur.

6. De officier van justitie is belast met de kerkelijke proces, welke geheim is. Hij verzorgt het bewijsmateriaal, het ondervragen van getuigen en partijen, en verzamelt bekentenissen. De officier van justitie maakt gebruik van het opportuniteitsbeginsel en zal zelf de klacht samenstellen en voorlezen aan de verdacht.

7. De verdachte kan zich laten vertegenwoordigen door een advocaat welke zich heeft te houden aan de Aristotelische biecht en een vertegenwoordiger van de kerk is (clerus). De advocaat zal hem tijdens de gehele procedure bijstaan.

8. Het volledige dossier van het bewijs moet worden voorgelegd aan de verdediging, indien zij daarom verzoekt.

9. Het proces wordt voorgezeten door de bisschop, bijgestaan door een ambtenaar, en Vidame van de kerkelijke provincie waar zij woonachtig is. De ambtenaar wordt voor het leven benoemd door de bisschop, en moet een geestelijke zijn welke onder zijn bisdom en zijn zorg valt. Als Vidame zal een tweede ambtenaar, onder dezelfde voorwaarden als de eerste, worden benoemd.

10. De rechtbank aanhoort ter openbare terechtzitting, de openbare aanklager, het argument in het kader van de Kerkelijke Wet en verdediging.

11. Het vonnis zal worden uitgesproken na beraadslaging door de bisschop, welke in overleg zal treden met zijn assistenten (Ambtenaar en Vidame).

12. Indien de verdachte schuldig wordt bevonden, kan hij hiertegen in beroep gaan bij het Pauselijk Hof van de Inquisitie. In dit geval kan de procureur des Konings de vertegenwoordigers van de Aristotelische kerk naar het hof sturen om bij het proces aanwezig te zijn..

13. De Kerkelijke Aanklager, kan naar eigen goeddunken beroep aantekenen tegen de beslissing van de Officiële Bisschoppelijke Rechtbank.


Art. 4. PAUSELIJK HOF

1. Het pauselijk hof wordt voorgezeten door de paus, of bij diens afwezigheid door de kardinaal Camerlengo, bijgestaan door vier kardinalen, waarvan ten minsten een kardinaal inquisiteur.
Een bisschop of aartsbisschop, welke het vonnis heeft uitgesproken in het eerste proces, behoort niet tot de vier kardinalen van het hof.

2. De Pauselijke Rechtbank is op de hoogte van:
– De beslissingen, welke genomen zijn door de Officiele Bisschoppelijke Rechtbank.
– In eerste aanleg, de mening van de kardinaal.
– In eerste aanleg, de zienswijzen van de verdachte(n), en een of meer kardinalen of hun collega’s die hen vervangen.

3. Wanneer een ambtenaar nalatig is, kan de rechtbank oordelen dat een individu in de eerste en laatste aanleg, slechts een waarschuwing behoeft van de kardinaal.

4. Een persoon met een openbaar bestuur omvat: Een hertogdom, een religieuze orde van pontificaal recht, een openbare instelling, of een andere vereniging georganiseerd.

5. Er wordt in het geheim een proef wordt uitgevoerd door een lid van de Pauselijke Rechtbank die daartoe door de paus, of bij diens afwezigheid, door de kardinaal Camerlengo, is aangewezen.
De instructeur overhandigd aan de kardinaal het bewijsmateriaal, de ondervragingen van partijen en getuigen en de verzamelde bekentenissen. Het is wenselijk voor de vervolging en de verantwoording van de aanklacht dat de Rechter deze opleest. Het is niet toegestaan gebruik te maken van het probleem alleen, men dient een dossier te hebben met daarin een onderbouwde aanklacht.

6. De vervolging wordt gezamenlijk uitgevoerd door de Pauselijke rechtbank. Zij legt het proces en de procedure vast en het argument van de verdediging zodat deze zich kan laten vertegenwoordigen door een advocaat, onder dezelfde voorwaarden als die beschreven in artikel 3, paragraaf 7.

7. Het volledige dossier van het bewijs moet worden voorgelegd aan de verdediging, indien zij daarom verzoekt.

8. De uitspraken zullen genomen worden, na beraad met de Paus, of bij het ontbreken van hem door de kardinaal Camerlengo. Discussies zijn onderworpen aan het principe van de meerderheid.

9. Na een uitspraak van het Pauselijk Hof, is er geen mogelijkheid meer tot hoger beroep, behalve bij een bijzondere beslissing van de paus, of bij diens ontbreken, de kardinaal Camerlengo.

10. De proef, moet op zijn best een week na het lezen van de aanklacht.

11. Discussies zijn onderworpen aan het principe van de meerderheid. Beslissingen in solidum kan niet over gediscussieerd worden.


Art. 5. DE HOGE KERKELIJKE RECHTBANK

1. De Hoge Kerkelijke Rechtbank heeft de verantwoordelijkheid voor een soepel verloop van de procedure voor de rechtbank en garandeert de correcte toepassing van de bepalingen van het Canoniek Recht.

2. De Hoge Kerkelijke Rechtbank bestaat uit het hele College van kardinalen.

3. De Hoge Kerkelijke Rechtbank zal enkel door een kardinaal worden aangeschreven wanneer, alle rechtsmiddelen zijn uitgeput. Een verwijzing naar De Hoge Kerkelijke Rechtbank heeft geen opschortende werking voor de uitvoering van het vonnis, tenzij de seculiere rechtbank een ander vonnis heeft uitgesproken dat hiermee in het geding komt, in welk geval hij zou moeten blijven in afwachting van de uitvoering van het besluit van De Hoge Kerkelijke Rechtbank.

4. De rechter van De Hoge Kerkelijke Rechtbank kijkt enkel maar naar wat er in de wet staat, betreffende de zaak. Hij is niet voor de herziening van de juridische kwalificatie van de aanklachten tegen een veroordeelde persoon. Het is alleen procedureel, en zal enkel kijken naar het gedeelte dat spreekt over de straf.

5. De Hoge Kerkelijke Rechtbank zal de rechter, welke het vonnis heeft uitgesproken te vragen te verschijnen. Er zal een dossier worden gevraagd, welke de getuigenissen bevat, een rapport en zijn wettelijke besluit.

6. De Rechtbank doet zijn besluiten bij een gewone meerderheid van stemmen, ten hoogste een week na de presentatie van het rapport. Uitspraken mogen niet meer worden onderworpen aan Hoger Beroep. Het zijn uitspraken in de vorm van voorschriften met betrekking tot de correcte toepassing van de Canoniek Recht.

7. De Hoge Kerkelijke Rechtbank kan een beslissing van een rechtbank teniet doen, en eisen dat de zaak heropent wordt en er een nieuwe beslissing wordt genomen aan de hand van de aanbevelingen van De Hoge Kerkelijke Rechtbank.


UITZONDERINGEN VAN JUSTITIE

Art. 6. HET GERECHT VAN DE INQUISITIE

1. De Inquisitie is een groep van rondreizende rechters die fungeren als onderdeel van een opdracht waarvan de bepalingen werden openbaar gemaakt in overeenstemming met artikel 6, paragraaf 3.

2. De kardinaal benoemd de inquisiteurs en geeft hen een onderkomen.

3. De Inquisiteur Kardinaal en de inquisiteurs zullen duidelijk aangeven waarom ze iemand voor het gerecht slepen.

4. De inquisiteur zal zelf verantwoordelijk zijn voor het onderzoek en zal daarom het onderzoek leidden.
Het onderzoek gebeurd in het geheim.
Hij verzameld het bewijsmateriaal, ondervraagt de partijen en getuigen en verzameld bekentenissen. Hij bekijkt of het wenselijk iemand te vervolgen en zal hierna de aanklacht opstellen. Een ambtenaar kan dezelfde taken krijgen als een inquisiteur, wanneer dit wordt opgesteld in een nooddecreet.

5. Het onderzoek zal zich er enkel nog maar op moeten richten tot het verzamelen en archiveren van de bewijslast. Het onderzoek moet zich er nog niet toe strekken iemand al te veroordelen tot de dood of een levenslange handicap.

6. De inquisiteur zal zelf het proces leidden, welke openbaar zal zijn.
De aangeklaagde kan zich laten vertegenwoordigen door een advocaat, onder dezelfde voorwaarden als die beschreven in artikel 3, paragraaf 7.

7. Het volledige dossier van het bewijs moet worden voorgelegd aan de verdediging, indien zij daarom verzoekt.

8. Het vonnis wordt uitgesproken door de Inquisiteur Kardinaal. Hiertegen is geen beroep mogelijk.
Daardoor, is het niet voor de nieuwsgierigen om te beslissen over de aard en de zwaarte van de straf, maar aan een college van beoordelaars in overeenstemming met artikel 6, paragraaf 10.

9. De inquisiteur dient, wanneer hij geen ondertekend bevel heeft gekregen van een hogere kardinaal, een verzoek in te dienen bij de bisschop om een Inquisitie op te richten in zijn bisdom.

10. Nadat de rechtszaak door de inquisiteur is openbaar gemaakt, zal er een groep van auditoren worden samengesteld, welke bestaat uit: de inquisiteur welke bevoegd is onder het zegel van inquisiteur, maar geen uitspraak heeft gedaan in het proces, een inquisiteur welke niet is opgeleidt, maar wel de zaak heeft gevolgd, en de bisschop van het bisdom waar de veroordeelde heeft terecht gestaan. Dit college heeft de verantwoordelijkheid om te handelen, volgens het principe van de meerderheid, en zal de aard en de zwaarte van de straf op leggen aan de veroordeelde.


Art. 7. De notulen van de proeven door de gerechtelijke instanties kerk moet worden opgesteld en bewaard in het archief van de Congregatie van de Inquisitie.


Art. 8. De Inquisiteur Kardinaal moet zorg dragen voor de organisatie, alswel de speciale diensten van de Kerk, in overeenstemming met het Leger en de Heilige Congregatie.


Laatst aangepast door Nikolaj Rostov op di sep 30, 2008 8:27 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Nikolaj Rostov
Overleden
Nikolaj Rostov


Aantal berichten : 1123
Registration date : 04-07-08

Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie Empty
BerichtOnderwerp: Re: Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie   Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie Icon_minitimedi sep 30, 2008 7:46 pm

Het Gerecht der Inquisitie

Het gerecht van de Inquisitie is, zoals de naam al doet vermoeden, de plaats waar de rechter de interne aangelegenheden van het Vaticaan vertegenwoordigd en beoordeeld. Welke hij doet op basis van alle wetten en regels binnen het Aristotelische Geloof.

Dit is een Rechter en kan daardoor niet alleen bijeen worden geroepen door een Aristotelische kerk.

Tijdens de procedure kan de verdachte gebruik blijven maken van de diensten van zijn organisatie, maar zal voor al zijn beslissingen of handelingen toestemming moeten vragen aan zijn superieur, zolang het proces loopt.

I. De rechtbank: Samenstelling en verblijf

Haar samenstelling I.1

Het Gerecht der Inquisitie is samengesteld uit drie leden, welke deel uit maken van de religieuze gemeenschap.
Een kardinaal inquisiteur, een vertegenwoordiger van de veroordeelde (bisschop, aartsbisschop en kardinaal) en een andere kardinaal die geen deel uitmaakt van de Inquisitie en niet betrokken is bij de zaak. Dit laatste wordt voorgesteld door de Roomse Curia.

Zijn verblijf I.2

Het interne Gerecht der Inquisitie is het Mekka van de staten van de Kerk. Het hof ligt onder de noordelijke vleugel van de Congregatie der Heilige Inquisitie.

II. De operatie

De rechtbank is er te oordelen over de interne aangelegenheden van de kerk.

II.1 Vertragingen

Het moet binnen 30 dagen, na het indienen van de klacht van de inquisitie, de zaak hebben bekeken en beoordeeld.
De duur van de procedure kan niet meer bedragen dan 15 dagen onder dreiging van stopzetting van de vervolging, behalve in uitzonderlijke gevallen op verzoek van de Curia of de Heilige Vader.

II.2 aanpak

Zodra een klacht wordt ingediend door een der geestelijken der curia of door hen welke zich bezighouden met de kerk, moet het Gerecht bijeengeroepen worden. Het is ontvankelijk wanneer het bewijs tijdig en op verzoek geleverd wordt.

De inquisitie kan niet weigeren en zal de klacht in behandeling moeten nemen en binnen 7 dagen reageren aan de persoon, welke als vaste Inquisitie Kardinaal permanent aanwezig is binnen het Vaticaan. Een antwoord van deze vaste Inquisitie Kardinaal moet binnen 15 geschieden.
Zodra de registratie van de klacht is voltooid, begint de procedure na 3 dagen.

De procedure II.3

In het begin van de procedure zal de persoon, welke de klacht heeft ingediend, zich melden bij de rechter en hem voorzien van alle benodigde informatie.

Vervolgens luistert de rechtbank de beschuldigde persoon (personen), welke zich laten onderwerpen aan een reeks van vragen die plaatsvindt in de ondervraging kamer gelegen naast de Inquisitie (of MSN).

Daarna wordt de jury bijeengeroepen en ingelicht, welke binnen 10 dagen tot een beslissing dient te komen.
Eventuele sancties kunnen van toepassing zijn, afhankelijk van de beslissing van de jury. Zij kan worden herzien indien 3 kardinalen in beroep gaan tegen de beslissing van de rechtbank. De kardinalen mogen geen lid zijn van het Gerecht der Inquisitie of de Rechtbank.

De apostolische nuntius, de inquisitie, of de Heilige Vader voltrekt het vonnis in de tuinen van het Vaticaan/

III. In welke gevallen in beroep te gaan bij de rechter?

Door belemmering van Verordening RP HRP en het “Vaticaan” of korte circulaires uitgezonden door de Roomse curia.
Het niet naleven van deze wetten kan leidden tot een proces.
De volgende sancties zijn mogelijk te worden toegepast door een rechter bij het vertonen van wangedrag.

De sancties:

Arrow Private verontschuldiging
Arrow Openbare verontschuldigingen.
Arrow De haven van eenvoudige kruizen. (Banner: Ik heb beledigd, de Almachtige en ik boeten)
Arrow De haven van dubbele kruizen. (Banner: Schaamte en schande over de zondaar die ik ben)
Arrow De preek: Ga naar de stadshal van een ander dorp of stad en biedt publiekelijk verontschuldigingen aan de Aristotelische Kerk. De keus van het dorp of de stad is aan de rechter.
Arrow Het vervelende werk in de kathedraal: Het poetsen van de klokken, totdat deze weer blinken, het schrobben van de vloeren van de kerk, het schoonvegen van de vloeren van de kerk, enz.
Arrow Onderhoud van het kerkhof
Arrow Het dieet [HRP] boete IG: niet eten van het brood of maïs voor 5 dagen [/ HRP]
Arrow De processie: Openbare wandeling door de straten van zijn dorp of stad, waarbij hij zijn schuld en boetedoening door de straten schreeuwt.
Arrow Vasten [HRP] boete IG: eet slechts 1 punt voor hongerende gedurende 5 dagen [/ HRP]
Arrow Prediking: Ga naar een dorp of stad om de publieke verontschuldiging van de Aristotelische Kerk te ontvangen.
Arrow Donatie aan de kerk (doneer een geldbedrag IG aan de kerk, Screenshots als bewijzen.)
Arrow Kleine bedevaart naar de kathedraal naar keuze.
Arrow Tour de France met 5 steden die gekozen zijn door de Inquisitie (Screenshot nodig als bewijs).
Arrow Verplichting tot het verlaten van de stad
Arrow Verplichting tot het verlaten van het land (lees: Graafschap)
Arrow Belasting betaling voor een bepaalde periode (IG een geldbedrag doneren aan de kerk voor een bepaalde periode)
Arrow De gang naar het klooster (IG voor een vastgestelde termijn in een klooster verblijven, Screenshots nodig als bewijs)
Arrow Compensatie van de gemaakte kosten of kerkelijke verliezen
Arrow Excommunicatie (verbanning van het forum)
Arrow Gevangenis (IG) Er zijn twee mogelijkheden, waarvan de Carcer strictissimus veel zwaarder is. (eenzame opsluiting).
Arrow Het kruis (Doodstraf)
Arrow Het reinigende vuur (Doodstraf)

Al deze sancties zijn slechts basissen, de inquisitie kan flexibeler straffen toepassen indien ze gerechtvaardigd zijn.
Het kan een combinatie zijn van straffen, afhankelijk van de ernst van het wangedrag.
De straf zal worden veranderd door de Kardinalen indien zij dit wensen tijdens een rechtszaak.
Terug naar boven Ga naar beneden
Nikolaj Rostov
Overleden
Nikolaj Rostov


Aantal berichten : 1123
Registration date : 04-07-08

Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie Empty
BerichtOnderwerp: Re: Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie   Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie Icon_minitimedi sep 30, 2008 7:48 pm

Eed van de Inquisiteur:


Ik ******************, zweer tegenover u en neem de Zeer-Hoge als getuige.

Ik zweer trouw te blijven aan de ziel van deze edele congegratie en zonder mededogen maar met respect de geboden van het handvest der Inquisitie aan te brengen.

Ik zweer mijn parool, krachten en leven te wijden aan het vervolgen van de vijanden van het Geloof.

Ik beloof tevens dat ik gehoorzaamheid zal tonen tegenover mijn hogeren en respectvol zal omgaan met mijn mede inquisiteur broeders.

Ik zweer dat ik niet hinderend ben voor de congegratie van de Heilige Inquisitie bij mijn gedrag.

Ik zweer aandachtig eneervol te zijn en zal niet aarzelen om opheldering te halen bij mijn meer geëxperimenteerde Broeders in geval van twijfel.

Dat de Zeer-Hoge mij de kracht mag geven om deze taak zo goed mogelijk te volbrengen, staande naast mijn mede broeders.

Het zij zo!
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud





Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie Empty
BerichtOnderwerp: Re: Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie   Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Wetten, Regels en Statuten van de Inquisitie
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Nieuwe Statuten van de Inquisitie bekend!
» Statuten van het Domkapittel van Keulen
» Statuten van de Primatie van het Heilige Roomse Rijk
» De Inquisitie
» De Heilige Inquisitie

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kerkelijke Provincie Keulen :: De Bibliotheek :: Scriptorium-
Ga naar: