Kerkelijke Provincie Keulen

De Kerkelijke Provincie Keulen
 
IndexPortaleFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 Preambule - De Ecclesiae Dei fondis

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Karanda
Bisschoppen
avatar

Aantal berichten : 929
Registration date : 01-03-08

BerichtOnderwerp: Preambule - De Ecclesiae Dei fondis   zo mei 23, 2010 7:51 pm

Aan de vertaling van dit boek wordt gewerkt.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Elequest
Bisschop in Partibus
avatar

Aantal berichten : 1385
Leeftijd : 50
Localisation : Leiden
Registration date : 27-07-08

BerichtOnderwerp: Re: Preambule - De Ecclesiae Dei fondis   vr jan 15, 2016 4:57 pm

Inleiding: het dogma van de Heilige Aristotelische Kerk, Romeinse en Universele, en statuten dat haar leden regelen.Deel I: leerstellingen en fundamenten van de Kerk van God


Sectie A: Algemeen

Artikel 1: Het Aristotelische Kerk is de Enige, Unieke en legitieme instelling van de Almachtige.

Artikel 2: Het Aristotelische Kerk is slechts houder van de Goddelijke Waarheid en het ware geloof. Het wordt bewoond door de Goddelijke actie en is het orgaan waarmee wordt uitgedrukt op aarde en de gemeenschap van de gelovigen de wil van de Almachtige, overstijgt de tijdelijke wetten en waarheden.

Artikel 3: Het Aristotelische kerk is vernoemd naar de profeet Aristoteles, die de eerste tot de goddelijke waarheid te onthullen was. Het werd opgericht door Christos.

Artikel 4: Als instelling spiritueel, universeel en goddelijk, haar missie is om aristotelisme uitbreiden naar de volkeren en naties met het oog op hen te begeleiden op de weg naar het Paradijs Solaire.

Artikel 5: Er is geen andere profeet van Aristoteles en Christos. De symbiose van de openbaring van de goddelijke boodschap, perfect en onveranderlijk. Hun boodschap is complementair en onmisbaar voor het begrip van elkaar en van de aristotelische geloof.

Artikel 6: De aristotelische dogma van de kerk is gebaseerd op de tekst van de boeken en zijn de basis van de onvervreemdbare en noodzakelijke overtuigingen. (1)

NB: De term "tekst boeken" die in het boek van de deugden en de leerstellige teksten en de geschriften van de Heiligen.

Artikel 7: Alleen een buitengewone raad, al de bisschoppen van de aristotelische samenbrengen, kunnen aanvechten, te wijzigen of te verfijnen een dogma.

Artikel 8: Het Boek van Deugden omvat de boeken van aristotelische Mythe, het curriculum van Aristoteles en Christos, evenals die van de aartsengelen. Deze teksten zijn heilig en vormen de fundamenten van de aristotelische Religion. Ze dogmatische waarde.

Artikel 9: de leer van de Kerk Aristotelische vormen het kader van de aristotelische geloof. Vastgesteld door theologen en artsen van de kerk, ze hebben dogmatische waarde.

Artikel 10: De geschriften van de heiligen bieden een kader om de leerstellingen van de Aristotelische Kerk. Dit zijn de lessen van onze voorgangers in het geloof, die in steeds grotere intimiteit met God leefde de aristotelische deugden heldhaftig. Zij zijn de levende traditie en voortdurend vernieuwd in de Kerk, het verlichten van de heilige geheimen onthuld door de profeten.

Artikel 11: Het Boek van heiligenlevens zijn een codex van historische biografieŽn van heiligen streven naar de geestelijke en sociale constructie van de huidige wereld te dienen door het voorbeeld van vele levens heldhaftig getuigde van de Zon in hun geloof en deugden hun tijd.

Artikel 12: Ieder mens kind van God, geen scheiding op basis van andere dan geloof, deugd en verdienste criteria moeten plaatsvinden binnen de Aristotelische Kerk.

Artikel 13: Een heterodoxie is een actie in strijd is met de aristotelische dogma's, leerstellingen en uitgevaardigd het kerkelijk recht van de Heilige Kerk, schade aan de gemeenschap van de gelovigen en de heilige instelling van God, door de inductie van de kinderen in de fout de meeste -Hoge.

Artikel 14: heterodoxe zijn vier soorten: ketterij, schisma, heidendom en atheÔsme.

Artikel 15: heterodoxe voortgezet door de Heilige Inquisitie binnen overgedragen en toegewezen.

Artikel 16: Het Aristotelische Kerk maakt een onderscheid tussen twee verschillende soorten belastingen, de status en de acties van haar leden. Deze verschillen kunnen naturen In Gratebus (In de GratiŽn) of Res parendo (dingen die verschijnen).

Artikel 16 bis: Nature In Gratebus omvat zaken die bestaan bij de gratie van de Schepper. De juiste afkorting gebruikt in †het Canoniek recht is IG

- Artikel 16b: Nature Res parendo brengt dingen die zelf lijken terwijl onder de Schepping. De juiste afkorting gebruikt in het Canoniek recht is Rp.


Sectie B: heiligheid, zaligverklaring en de heiligverklaring


Artikel 17: een gezegende een aristotelische overledene wordt zalig verklaard door de Heilige Kerk in het licht van zijn leven voorbij, voorbeeldig, deugdzaam, waardig sociaal en spiritueel voorbeeld voor de aristotelische gemeenschap.

- Artikel 17a: De regels en procedures die leiden tot de zaligverklaring zijn opgenomen in het kerkelijk recht van de Congregatie van het Heilig Officie.

Artikel 18: Een heilige is een heilig verklaard door de Heilige Heilige Kerk in het licht van zijn leven het verleden, meer voorbeeldige, deugdzamer, zelfs als de Zalig en waardig sociaal en spiritueel voorbeeld voor de aristotelische gemeenschap.

- Artikel 18 bis: De regels en procedures die leiden tot de heiligverklaring zijn opgenomen in het kerkelijk recht van de Congregatie van het Heilig Officie.


Sectie C: het oprichten, vaders en dokters van de kerk


Artikel 19: De kerkvaders zijn de oprichters van de Aristotelische Kerk in de kinderschoenen staat en tijdens de Revival van Geloof tijdens de pontificates van Zeer Heilige Vader Nicolas V en Eugene V.

Artikel 20: De artsen van de kerk zijn vooraanstaande theologen en canonisten die geproduceerd of bewerkt leerstellige teksten, dogmatische of canonieke universele betekenis.


Sectie D: Wonderen


Artikel 21: De causale quadriptych:
De materiŽle oorzaak = alleen een buitengewone gebeurtenis toegeschreven aan goddelijke interventie zonder de mogelijkheid dat het een natuurlijk of menselijk handelen.
= De efficiŽnte oorzaak is gemeld door de getuigen vertrouwen waard.
De formele oorzaak = grondig onderzoek gezamenlijk door het Bureau St. Theodule en het Heilig Officie uitgevoerd met een kennisgeving van het Cenakel van het Heilig Officie.
De uiteindelijke oorzaak = het wonder wordt erkend door de Heilige Curia.

Artikel 22: Elke vermeende mirakel moet worden gerapporteerd door een trouwe of een geestelijke.

Artikel 23: Een rigoureuze onderzoek zal worden gehouden door de theologen van het Bureau St. Theodule en theologen Cenakel van het Heilig Officie. Het zal zich richten op het verzamelen van gedetailleerde getuigenissen, de moraliteit van de getuigen, de waarheid van de feiten. De data, plaatsen en gebeurtenissen worden in detail.

Artikel 24: Na het enige onderzoek naar het Cenakel van het Heilig Officie bestanden een gunstig of ongunstig advies over de juistheid van het wonder met de Heilige Curia.

Artikel 25: Het Cenakel van het Heilige en het Bureau Saint Theodule bepalen of er sprake was voorspraak van een heilige met de Allerhoogste in de openbaring van het wonder.

Artikel 26: De Heilige Curie alleen kan het wonder zelf herkennen.

NB: In het geval van nietigverklaring, een aankondiging zal worden gepubliceerd, waarin de redenen voor de curie te overwegen dat het niet een wonder. In het geval van de validatie, zal een mededeling worden gepubliceerd door de Curia uitleggen van het wonder, de effecten en gevolgen.

google vertalling door Elequest

_________________

Bisschop in partibus van AntinoŽ †*** Ritter Teutoonse Orde


Laatst aangepast door Elequest op za apr 09, 2016 9:17 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Elequest
Bisschop in Partibus
avatar

Aantal berichten : 1385
Leeftijd : 50
Localisation : Leiden
Registration date : 27-07-08

BerichtOnderwerp: Re: Preambule - De Ecclesiae Dei fondis   vr jan 15, 2016 5:11 pm

Inleiding: het dogma van de Heilige Aristotelische Kerk, Romeinse en Universal, en statuten dat haar leden regelen.Deel II: De status van de leden van de aristotelische gemeenschap.


Artikel 1: Alle mensen hebben de status Heilige Kerk en de Rooms-aristotelische. Het kan een gelovige, trouwe, priester of onorthodox zijn.

Artikel 2: De gelovige is een niet-gedoopte persoon die de aristotelische geloof, geloof in ťťn God deelt en de Kerk van Rome erkennen als de enige instelling van de Almachtige.

- Artikel 2a: Een gelovige heeft het recht om het sacrament van de doop ontvangen als zijn daden en zijn gedachten zijn in overeenstemming met de voorschriften en leerstellingen vastgesteld door de aristotelische Heilige Kerk, met inachtneming van de canonieke regels voor dit sacrament.

Artikel 3: De gelovige is een gelovige die het sacrament van de doop en de daarmee geÔntegreerde gemeenschap van de gelovigen van de Kerk van Aristoteles heeft ontvangen.

- Artikel 3a: De gelovige heeft het recht om de sacramenten van de biecht, huwelijk, coŲrdinatie en begrafenis krijgen als zijn daden, zijn gedachten en zijn staat te voldoen aan de canonieke en leerstellige regels gemaakt sacramentele materie.

Artikel 4: De priester is een gelovigen die het sacrament van de wijding ontvangen.

- Artikel 4 bis: De priester heeft het recht om de sacramenten van de biecht en de begrafenis krijgen als zijn daden, zijn gedachten en zijn staat te voldoen aan de canonieke en leerstellige regels gemaakt sacramentele materie.

Artikel 5: De heterodoxe is een persoon die zich buiten de gemeenschap van gelovigen, hetzij omdat het wordt getroffen door een canonieke straf, hetzij omdat het niet deelt of aristotelische geloof of het geloof in ťťn God of niet de Kerk van Rome erkennen als de enige instelling van de Almachtige, of omdat hij trouw is van een andere religie.

NB: Voor de aard van verschillende heterodoxe, zie de artikelen van het eerste deel (Leer en funderingen van de kerk van God) van de preambule.

Artikel 6: De statuten van getrouwen priester en kan worden gewijzigd of opgeschort door een canonieke tuchtmaatregel.

_________________

Bisschop in partibus van AntinoŽ †*** Ritter Teutoonse Orde
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Elequest
Bisschop in Partibus
avatar

Aantal berichten : 1385
Leeftijd : 50
Localisation : Leiden
Registration date : 27-07-08

BerichtOnderwerp: Re: Preambule - De Ecclesiae Dei fondis   vr jan 15, 2016 5:18 pm

Inleiding: het dogma van de Heilige Aristotelische Kerk, Romeinse en Universal, en statuten dat haar leden regelen.Deel III: De -heffingen in de aristotelische gemeenschap.


Artikel 1: Een belasting is een religieuze functie wordt opgenomen in het huidige kerkelijk recht of in het interne reglement van de Romeinse dicasteries, of in de Regel van een religieuze orde erkend door de Curia.

Artikel 2: Wordt beschouwd als het bezetten van een beschuldiging dat de gelovige of de priester wiens benoeming of verkiezing voldaan aan de in de regelgeving die deze heffing wordt afgeleid beschreven procedures.

Artikel 3: Is de geestelijke die een seculiere religieuze lading houdt; regularis is iemand die regelmatig religieuze kantoor bezet; milites is iemand die een positie houdt - gedefinieerd als zodanig in artikel 3 of Canon Law of Armed Saintes - binnen de Congregatie van de Heilige Legers; in tegenstelling tot de getrouwe die geen van deze drie ladingen inneemt.

NB De geestelijke belasting, en de regels met betrekking tot het, kreeg voorrang op die van de regularis, en van die van milites regularis.

- Artikel 3a: Worden beschouwd regularis van de kerk, de gelovigen die een leven van monastieke regel hebben omarmd, trouwe leden van religieuze orden aristotelische of religieuze tak van de militaire en religieuze en de gelovigen verzameld in gemeenschap in de abdijen In Gratebus.

- Artikel 3: Worden beschouwd milites van de kerk, de trouwe leden van de gewapende takken van de militaire orders op de kracht van de Heilige aristotelische Legers, en de gelovigen die individueel of collectief tot onder het bevel van Staff Legers van Saintes.

Artikel 4: Out afwijking van hun primaat, of anderszins om bepaalde kosten in de andere boeken van het kerkelijk recht en in de regels van de Romeinse dicasteries, geestelijken en regularis besluiten of milites of niet, kan betrekking hebben op andere dan die van de pracht en praal in verband met hun sociale rang wapens.

Artikel 5: Een gelovige kan het sacrament niet te beheren en een klerk kan beheren dan die welke door zijn kantoor.

Artikel 6: alleen een trouwe of priester kan kantoor houden in de kerk.

Artikel 7: De status van universiteit theoloog (HRP: niveau 3 betekent dat de kerk) is niet een religieuze status, maar is nodig om bepaalde belastingen te houden.

Artikel 8: De kosten in de Aristotelische Kerk vallen in drie categorieŽn: primaire, secundaire en tertiaire.

Artikel 9: De belangrijkste kosten vormen de basis van de hiŽrarchische kerk van Aristoteles. Zij hebben voorrang op alle andere.

- Artikel 9 bis: dezelfde bediende kan alleen bewoont ťťn hoofdlading.

Artikel 10: De zijdelingse belastingen zijn extra kosten voor de Aristotelische Kerk. Dit is meestal het eerste extra belastingen.

- Artikel 10bis: Dezelfde receptionist kan bezetten twee secundaire lading naast een eventuele primaire lading.

Artikel 11: Tertiaire kosten zijn kosten die verband houden met congregaties of religieuze orden, of niet onder een van de eerste twee categorieŽn.

- Artikel 11 bis: verzameld tertiaire belastingen gedefinieerd in de regel van elke bestelling en de gemeente. Tenzij anders vermeld, zijn tertiaire ladingen gecombineerd met primaire en secundaire belastingen.

Artikel 12: De priesters die elk kantoor in de bisschoppelijke waardigheid dragen de titel van prelaat privilege toegekend vanwege verdiensten met inbegrip van hun nabestaanden prevaleren.

NB Dit "bisschoppelijke waardigheid" wordt weerspiegeld in de heraldische ornamenten door een minimum van drie rijen van pompons.

Artikel 13: In de seculiere geestelijkheid, kan een geestelijke niet worden onderworpen aan het directe gezag van slechts ťťn andere geestelijke. Er kan dus ophopen als vulstoffen aan deze eis voldoen.

vertaald uit het Frans door Elequest

_________________

Bisschop in partibus van AntinoŽ †*** Ritter Teutoonse Orde
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Preambule - De Ecclesiae Dei fondis   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Preambule - De Ecclesiae Dei fondis
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kerkelijke Provincie Keulen :: Aartsbisdom Keulen :: De Bibliotheek :: Het Canoniek Recht-
Ga naar: