Kerkelijke Provincie Keulen
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Kerkelijke Provincie Keulen

De Kerkelijke Provincie Utrecht
 
IndexPortaleZoekenLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 2.1: Préambule

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Sjnoel
Aartsbisschop
Sjnoel


Aantal berichten : 123
Localisation : Haarlem -> Graafschap Holland
Registration date : 04-07-07

2.1: Préambule Empty
BerichtOnderwerp: 2.1: Préambule   2.1: Préambule Icon_minitimedo apr 17, 2008 4:09 pm

Citaat :
Voorwoord

De Heilige Kerk van God werd gesticht door het gezamenlijk verdrag tussen de erfgenamen van Aristoteles en de discipelen van Christos. Deze wijzen, wetende van de zwakten van de mens, wilden dat de lessen van de uitverkorenen van God werden overgebracht door hen die het kennisdepot en van de revelatie in takt hielden.

Met de bedoeling om haar goddelijke opdracht op de best mogelijk manier uit te voeren, besliste de Kerk duidelijke en nauwkeurige regels in te stellen, die een efficiënte ontwikkeling van haar reddende activiteiten toe stonden. Diegene dit niet eerbiedigden, konden een gevaar betekenen voor de Kerk, haar verrichting en haar heiligheid. Het is daarom dat wij diegene vervloekten die in hun gekke trots, de povere moed hadden om de goddelijke wetten van de Heilige Kerk van Aristoteles te overtreden en te verachten.

Om onze waarden te beschermen, hebben Titus en de eerste bisschoppen bepaald dat er een clerus zou zijn die deel zou uitmaken van het stadleven en die zowel aan het tijdelijke als aam het spirituele verbonden was en zij besloten dat deze clerus “In sécula seculorum” was.
Hij zal de naam seculaire clerus dragen en zal worden bestuurd door de prelaten van de kerk.
In het begin was er alleen de Heilige Vader, zijn raadsheren in Rome en de bisschoppen om de bisschoppelijke regios in het oosten en westen te besturen. Bij het verstrijken van de tijd en de ontwikkeling van de kerk en de koninkrijken, werden de pontificale raadsheren de ministers van Rome en om zich te onderscheiden, kleedden zij zich in het rood, ter ere van het vergoten bloed van de oprichters van de kerk.
De bisschoppen behielden de kleur groen, de kleur van smaragd die het teken van de samenkomst van de eerste aristotelische paters representeert.
Het zwart werd gekozen voor de lagere clerus, omdat deze kleur of de afwezigheid ervan werd beschouwd als funeraal en wordt gezien als het begin van de spiritualiteit voor de symbolische dood.

De seculaire Clerus

De seculaire clerus is belast met het geven van een kader aan de gelovigen, door middel van het houden van de cultus en het uitvoeren van de rites.
Hij dient deel uit te maken van de stedelijke samenleving en kan, als hij dat nodig acht, hierin ingrijpen om het gebrek aan aristotelische waarden te herstellen.

De taken.

    Artikel 1: Een taak is een religieuze functie erkend, of door het Canoniek Recht, of in de interne regelementen van de roomse congegraties, of in de HuisRegel van een Gelovige Orde erkend door de Curie.

    Artikel 2: Word beschouwd als bezitter van een taak alleen diegene waarvan de nominatie of de benoeming de beschreven procedures heeft gerespecteerd.

    Artikel 3.1: Is clerc diegene die een taak bezit in de seculiere religieuze sectie, en is militair diegene die een taak bezit in de "Heilige Legers" et die niet priester is, dit alles in tegenstelling van de volgeling die geen enkele religieuze taak bezit.

    Artikel 3.2: Zullen beschouwd worden als militair van de Kerk, de leken leden van de militaire ordes die deelnemen aan de ordes van de Heilige aristotelische Legers, maar ook de leken die individueel of collectief onder leiding van een orde van de Staten Majoor van de Heilige Legers worden gezet.

    Artikel 4: Een volgeling mag geen sacrement administreeren en een clerc mag enkel diegene administreren die toegestaan worden bij zijn taak.

    Artikel 5: Alleen een volgeling, gehuwd of niet, of een priester mag een taak bekleden, maar geen heterodoxe of een simpele gelovige.

    Artikel 6: De sociale status van theoloog (NRP: lvl 3 weg van de Kerk), is geen religieuze status mais is nodig om sommige taken te bekleden.

    Artikel 7: Voor de administratie van de sacrementen mag in geen enkel geval geld worden gevraagd, onder welke vorm dan ook, noch door een clerc noch door de volgeling noch door een derde.

    Artikel 8: De taken binnen de Aristotelische Kerk gegroepeerd in drie categoriën: primaire, secondaire en tertiaire.

    Artikel 9: De primaire taken bestaan uit de hiërarchische sokkel van de Aristotelische Kerk.

    Artikel 10: Een zelfde clerc kan maar een enkele primaire taak uitvoeren en moet kiezen zo snel mogelijk, welke hij behoud als hij er meerdere zou bezitten.

    Artikel 11: de secundaire taken zijn de aanvullende posities van de Aristotelische Kerk, en maken onderdeel uit van de taken in de congregaties.

    Artikel 12: een klerk mag slecht twee secundaire taken tegelijkertijd bekleden. Hij dient binnen een korte termijn te kiezen welke hij behoudt, mocht hij de gestelde limiet overschrijden.

    Artikel 13: de tertiaire taken zijn gerelateerd aan de religieuze ordes, of diegene die niet passen in de primaire of secundaire categorie.

    Artikel 14: de opeenstapeling van tertiaire taken wordt bepaald in het reglement van elke orde, als ook de sancties in het geval van verboden opeenstapeling.

    Artikel 15: de klerken die een taak als bisschop of kardinaal bekleden, dragen de titel prelaat, want zij zijn de gidsen van de kerk en hebben recht op een speciale behandeling, als gevolg van de verdiensten van de positie.

    Artikel 16: binnen de seculaire clerus, kan een klerk alleen onder direct gezag staan van een hogere klerk. Hij kan daardoor slecht taken stapelen conform dit gebod.

    Artikel 17: de erepostities worden niet meegeteld bij de stapeling van taken.


Artikel 18: type taken die de mogelijkheid van stapeling binnen de seculaire clerus bepalen:

Ereposities (titel): alle titels verbonden aan de regering van Rome.

niet limitatieve lijst: Paus, kardinaal (alle typen), Kamerling, Aartsdeken van Rome, artillerist van de Heilige legers, bisfchop in partibus en emiratus, bisschopprimaat en viceprimaat.

Primaire taken van de seculaire clerus: Bisschop (behalve in partibus en emiratus), priester, kannunik.

Secundaire taken van de seculaire clerus: Aartsdeken (elk type behalve die van Rome), vicaris (elk type), deken, kapelaan, en kapelaan van de troepen.

Tertiaire taken van de seculaire clerus: de taken verbonden aan een congregatie.

Noot: De Vidame wordt als militair van de kerk beschouw, omdat hij geen deel uit maakt van de seculaire clerus en telt daarmee als primaire taak met betrekking tot de opeenstapeling van posities.

Type positie die het ereniveau bepaalt.

- de hoge clerus

Zijn de prelaten

A) de paus

Aan het hoofd van de prelaten staat de paus, de Heilige Vader, de hoogst pontificale. Pontifex Maximus, is het hoofd van de religie in Rome. Deze paus stamt spiritueel af van de eerste paus, de apostel Titus.
Hem niet erkennen als spiritueel soeverein is niet verenigbaar met de status van gelovige.

B) de kardinalen

Zij dragen ter onderscheiding een ronde rode hoed en rode kleren: “gekleed in kardinaal purper”.
De kardinalen, prinsen van de kerk, hebben de functie van minister van de Aristotelische kerk, zijn alleen verantwoording verschuldigd aan hun gelijken en aan de paus.

C) de bisschoppen en de aartsbisschoppen.

dragen ter onderscheiding een groene mantel en kleding: “gekleed in smaragd”.
Na de Hoogst pontificale en de kardinalen, vormen de bisschoppen de derde rang in de kerk.

- de lage clerus

de woorden “lage clerus” zijn niet verachtend, zij verwijzen naar het grootste deel van de clerus van de Aristotelische kerk, zijnde niet de prelaten, die de basis vormen van de aristotelische kerk.
Terug naar boven Ga naar beneden
https://provinciekeulen.actieforum.com
 
2.1: Préambule
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Preambule - De Ecclesiae Dei fondis
» [vertaald]Het Canoniek Recht: 2.1/ preambule
» [vertaald] Preambule Canoniek Recht

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kerkelijke Provincie Keulen :: De Bibliotheek :: Het Canoniek Recht-
Ga naar: