Kerkelijke Provincie Keulen

De Kerkelijke Provincie Keulen
 
IndexPortaleFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 Pauselijke bu l- De geheiligde redding van de wereld

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Lancelot
Hoofdscriptor
avatar

Aantal berichten : 133
Localisation : Leiden
Registration date : 29-12-11

BerichtOnderwerp: Pauselijke bu l- De geheiligde redding van de wereld    di jan 31, 2012 7:43 pm

Citaat :
Boek 1: De sacramenten van de Heilige Kerk.

Deel I: Het sacrament van de doop.

Artikel 1: De vier oorzaken:
Oorzaak materiaal = Een gelovige die voldoet aan de voorwaarden van het kerkelijk recht en de regels die van kracht is in zijn bisdom.
EfficiŽnte oorzaak geestelijke = De geestelijke toestemming van de kerk.
formele oorzaak= De doop.
Uiteindelijke oorzaak = meeleven in de gemeenschap en de gemeenschap van gelovigen.

Afdeling A: De doop

Artikel 2: De doop wordt bepaald door de voorschriften van de sacramenten in het Boek van doctrines.

Artikel 3: Alleen een gelovige die, de basis van geloof begrijpt en verstaat, kan het sacrament van de doop te ontvangen. (Niet van toepassing op artikel 5)

Artikel 4: De Kerk beveelt de gelovigen en de geestelijke de leerstellingen van de Kerk te volgen en het prefectuur van Aristoteles te leren vůůr het ontvangst van het sacrament. (Niet van toepassing is op artikel 5)

- Artikel 4b: Wij behouden ons als Bisschoppelijk Assemblees het recht op de ceremonie, vrijwillig of een deel van de pastorale onderwijs te beŽindigen

Artikel 5: Kinderen en andere mensen die een pastorale niet kan volgen, kunnen gedoopt worden als de ouders, vrienden of in een andere vorm verbondenen verplichten tot het verstrekken van het onderwijs en de geestelijke leiding volgens Aristoteles leerstellingen van de Kerk.

- Artikel 5b: Als het kind volwassen is, zal zijn nieuwe doop worden bevestigt voor een viering.

- Artikel 5c: De personen die niet onder de artikelen 3, 4 en 9 van deze huidige wet vallen. De taken uiteengezet door deze artikelen set, zal worden voldaan door de peetouders wiens aanwezigheid nodig zal zijn, in tegenstelling tot de verklaring op grond van artikel 9.


Artikel 6: De gelovige die in het verleden heeft behoord tot een ketterse sekte, die nu wil toetreden tot de officiŽle religie van Aristoteles, moet in het openbaar de oude overtuigingen af te zweren voor het ontvangen van het sacrament van de doop.

- Artikel 6b: De aanwezigheid van een peter of een peetmoeder is in strijd met de verklaring op grond van artikel 9.

Artikel 7: De viering van de doop is administratieve functie voor een priester, een diaken of een equivalent.

Artikel 8: De doop vindt plaats in de parochie van de woonplaats van de toekomstige gelovigen, of in gebreke op een andere heilige plaats.

- Artikel 8b: Als de doop niet kan plaatsvinden in de parochie van de woonplaats van de aanvrager, wordt het aangemoedigd om toestemming te vragen aan celebrant pastoor voor een verzoek voor een vergunning aan de bisschop.

- Artikel 8c: In geval van afwezigheid van de bisschop, wordt de vraag voor een vergunning aan de volgende persoon gesteld die verantwoordelijk is of, in voorkomend geval, de volgende direct leidinggevende.

Artikel 9: De Kerk beveelt aan dat de aanvrager van de doop te worden vergezeld door ten minste een peter of een peetmoeder om door die geholpen te worden in de gemeenschap.

Artikel 10: In de doop-ceremonie, moet de gelovige officieel maken de dogma's en doctrines van de kerk in de geloofsbelijdenis voor te dragen.

Artikel 11: In de doop-ceremonie, wordt symbolische de doop ontvangen door zalvering, door water sprenkelen of beide .

Artikel 12: De naam van elk van de gedoopte is ingeschreven in de parochie registers of bisschoppen, en in het algemeen register van de kerk.

Afdeling B: Verklaring (bevestiging van de doop)

Artikel 13: elke persoon die is gedoopt op jonge leeftijd en die hun volwassenheid bereiken moeten hun doop te bevestigen.

Artikel 14: De verklaring bestaat uit een deel dat aanbevolen is een pastorale zorg en op het andere deel in de viering, waar de dopeling zijn eerdere geloof bevestigt door zijn peetvader bij zijn doop.

Artikel 15: In de ceremonie van bevestiging, de dopeling moet officieel bevestigen de principes en de leerstellingen van de Kerk aan de Credo te kennen.

Artikel 16: Tijdens de ceremonie, de dopeling moet symbolisch gedoopt worden door de zalving en het water.

Artikel 17: De Kerk beveelt de gelovigen te worden bevestigd, op zijn minst, door een peter of een peetmoeder die de geestelijke steun te verzekeren en de dopeling helpt in de gemeenschap.

Artikel 18: De parochieregisters en bisschoppen, en de algemene kerk register moet worden bijgewerkt en worden bewerkt indien nodig.

Canonieke tekst op de sacramenten van de rooms-katholieke kerk en Aristoteles.
Gegeven te Rome onder het pontificaat van paus Eugenius V goed op de tweede dag van april, het jaar van de heer MCDLIX.

Geplaatst Jeandalf Zijne Eminentie de dertiende van de maand februari MCDLV, gewijzigd, herzien, gerectificeerd en opnieuw door Aaron Nagan Zijne Eminentie, kardinaal en decaan van de Heilig College, de tweede van april, het jaar van de genade van MCDLIX onze Heer, Dag van de Heilige Abyss
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Pauselijke bu l- De geheiligde redding van de wereld
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kerkelijke Provincie Keulen :: Aartsbisdom Keulen :: De Bibliotheek :: Scriptorium-
Ga naar: