Kerkelijke Provincie Keulen

De Kerkelijke Provincie Keulen
 
IndexPortaleFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 Heilige Boulasse (NPC)

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Lancelot
Hoofdscriptor
avatar

Aantal berichten : 133
Localisation : Leiden
Registration date : 29-12-11

BerichtOnderwerp: Heilige Boulasse (NPC)   za maa 03, 2012 7:34 pm

Citaat :
Het Leven van Sint-Boulasse

De jonge Boulasse werd geboren in 552 in Beaune in de Bourgogne. Zijn ouders waren heidenen en hadden een herberg: "Taverne van de verzorgende “. Ze waren ernstige en respectabele mensen, maar ze geloofde niet in de kerk. Door hun goede taverne en hun goede zakken werden zij erg beroemd. Niemand lette meer op hun afkomst.

De geestelijken probeerde wel altijd de ouders van Boulasse in de kerkelijke leer te krijgen.
Tijdens de lange nachten zat Boulasse meestal aan zijn opleiding van theologische leer. Discussies voeren deed hij dagelijks. Hij werd door deze opleiding in contact gebracht met de kerk.

Omgerekend en zeker in zijn geloof verliet Boulasse zijn ouders en koos de weg van de Kerk. Het was gekomen door een monnik die hem onder zijn hoede nam en hem de leer liet zien.
Hij voelde een drang om zijn nieuwe geloof te prediken en liet zich in het geheim tot priester wijden in 582. Hij had een verbod van zijn ouders om zich tot dit geloof te bekekeren gehad maar de liefde van het geloof was te sterk. Met een paar monniken, openden ze een taverne "Het Juiste Denken" waar ze de zondagsschool hielden en praatte over het geloof, zo werd hij ook gedoopt door pastoor van Macon.
Ze pakken het groot aan en veel mensen verkozen het om in God te gaan geloven. Organisatie hielpen hen en al gauw was het een groot rad dat in de stad mensen trok.

Na de vele gelukken in Macon, voelde Boulasse de behoefte om te reizen en de boodschap van Aristoteles door te geven. Vrienden van Boulasse hielpen hem met de voorbereidingen voor de reis. Ze kochten een kar vol met brood en wijn en Boulasse reisde naar het land Serg via Alamand.

Maar de bewoners waren minder enthousiast over zijn prediking en ze merkte dat ze te maken met iemand uit het land van een wrede koning. Hun koning Childehald weigerde om valse goden te aanbidden. Onverschrokken sprak Boulasse verder in het openbaar, hij bouwde de eerste kerk in Keulen en wilde een taverne open om zijn heilige taak te ondersteunen.

Childehald hoorde veel over de prediken. Hij arresteerde Boulasse en wilde hem veroordelen voor hoogverraad. Hij wilde dit openbaar doen zodat zijn volk hiervan zou leren. De beul gaf hem een sterke wijn te drinken in grote hoeveelheden, maar Boulasse verzwakte niet. Hij werd ondersteund door Aristoteles, die hem dapper droeg over deze marteling.
Childehald was woedend en wilde hem laten verdrinken. Hautes-Côtes nam hem van de koning over.
Toen de groep vertrok met Boulasse als gevangene straalde zijn gezicht van geluk. Childehald kwam tot bekeer omdat zijn volk in opstand kwam tegen het onheil dat hij over Boulasse uit wilde spreken.
Hij liet Boulasse vrij om te gaan en staan waar hij wilde.

Sindsdien werd Boulasse een Heilige en een voorbeeld voor de herbergiers. Vaak moest hij hard werken. Het is dan ook niet ongewoon om als proost te roepen:"Laat Boulasse met u zijn! "

Religie:

• Het hoofd van de heilige wordt bewaard en vereerd in de Basiliek van Keulen.
• Het hart en de lever van de Heilige werd ingezegend in Macon en wordt bewaard in de schatkamer van de kerk in de stad.

Aanbidden van de Heilige:

De cultus van Sint-Boulasse is verdwenen in Keulen en Macon sinds de zesde eeuw en de relieken van de heilige worden altijd gebruikt tijdens de processie van zegen op de wijngaard in Macon gehouden op elke tweeëntwintig September van het jaar voor de oogst.

Citaat:

• Hij moet gelukkig zijn en lachen met de gelovigen ondanks zijn plichten.
• Ik zal mijn geloof niet ontkennen voor alle wijnen wereld!
• Echt zo'n geluk kan alleen maar goddelijk zijn! Vergeef ons voor onze blindheid Boulasse! (Childehald voor de gemartelde lichaam van de Heilige)
• Beter bier in het lichaam dan in het lichaam in de kist.
• Je moet met maten drinken en vurig bidden.
• Ik heb meer hart dan lever, maar ik kan verteren als het gezegd wordt uit liefde voor de Allerhoogste.
• Als Christos geen vrouwelijke priesters wilde had hij dat gezegd.
• Ongeloof wordt veroorzaakt door een crisis in het geloof, te veel drinken en een maag die van streek is.
• Als Onze Schepper wilde dat vrouwen geen kinderen mochten krijgen, had hij hen niet vruchtbaar gemaakt.
• Ik heb respect voor de wetten gedicteerd door het geloof, maar als de Kerk weigert vrouwen in het priesterschap te wijden, gebruiken ze de keizer en niet God.
• Misschien dat er op een dag wel vrouwelijke bisschoppen zullen zijn…
• Wie beter dan een vrouw kan een man leiden?
• Een teken van een taverne: "Het huis geeft niet aan de rijken, maar biedt water en brood aan de armen"


- Symbool: zes rozen
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Heilige Boulasse (NPC)
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kerkelijke Provincie Keulen :: Aartsbisdom Keulen :: De Bibliotheek :: Scriptorium-
Ga naar: